Vanilkový oblak fotorecept

mojack - fotkamojack, 15. februára 2011
Vanilkový oblak (fotorecept)
Foto: mojack

-v pekárničke na chlieb. Cesto je ľahúčke ...a s orechami a hrozienkami výborne ku kávičke. Niet čo pokaziť.

10 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
250 ml
1 PL
2 PL
2 ks
1 čl
500 g
2 čl
Plnka:
100 g, / maslo /
1 ks
1 ks
3 PL
3 PL
Poleva:
100-150 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesto dáme vymiešať a vykysnúť.

    Vanilkový oblak (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po vykysnutí cesto rozváľkáme na obdľžnik 20x40 cm.

    Vanilkový oblak (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Natrieme plnkou .

    Vanilkový oblak (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Posypala som orechami a hrozienkami.

    Vanilkový oblak (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Stočený závin má len 20 cm.

    Vanilkový oblak (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prekrojíme na 2 kusy 10 cm dlhé.

    Vanilkový oblak (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Jedna časť je orechová a druhá s hrozienkami.

    Vanilkový oblak (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Postavíme do pekárne. Zapneme pekáreň program"PEČENIE" na 3 min a vypneme!!! Necháme 30 min kysnúť.

    Vanilkový oblak (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Pečieme 45 min., ale po 30 min pečenia nalejeme na oblak polevu. Necháme dopiecť. Po upečení a vypnutí necháme oblak odpočívať v pekárni ešte 10 min.

    Vanilkový oblak (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nakrájať ,

    Vanilkový oblak (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    alebo aj takto.

    Vanilkový oblak (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

cica2
aké je to pekné, vyskúšam:))...pekne aj nafotené!
astheart
Já to zkusím i bez domácí pekárny. Mám takovou šikovnou chlebíčkovou formu.
mojack
aja1616-
teraz známe aj pre varecháčky.
vanilka111
dnes som ho robila,do polovice som dala len kakao s cukrom a do druhej orechy a brusnice. mňam, mňam. :o))
vanilka111
dnes som ho robila,do polovice som dala len kakao s cukrom a do druhej orechy a brusnice. mňam, mňam. :o))
porzellanka
Uz ho skusam druhy krat. Neviem, ci robim niekde chybu, cesto je velmi riedke, sice pekne nakysne, ale treba ho velmi posypat mukou pri rozvalkani, inak sa lepi. vsade. Dnes som pridala viac muky, ale tym padom sa do pekarnicky nezmesti, musim piect na plechu. Prave som si pozrela ten druhy recept na: domaci pekarny. cz a tam je 650 g muky na to iste mnozstvo tekutin... Kolko muky si davala ty?
mojack
porzellanka-
cesto ako je aj na fotkách nie je lepkavé a dobre sa s ním robí. Robila som ho už viac krát. Stále dávam 500 g múky, ak by som dala viac moja pekárnička objemovo by to nezvládla. Múku dávaš polohrubú?

mojack
Pokiaľ robíš v pekárničke mal by sa zachovat postup surovín. Najskôr idu tekute suroviny...tak ako je písané v surovinach.
palokuchki
No a toto je tvoj druhy recept co som si prezrela. 250ml mlieka na 500g muky. Nechapem ako mohla mat @porzellanka lepkave cesto. Ja som dneska tieto tvoje dva recepty skusala a tento som nemala najmensiu sancu dat dokopy s tym mnozstvom mlieka co si tam uviedla. Stale by som ta nenapadala a prisposobila by som si recept aby sa to dalo upiect. Ak si ma chcela upozornit, ze ti to nevyslo, mohla si to urobit aj trochu milsim sposobom.
mojack
Zabudla si na jednú a dost podstatnú vec, tento pomer surovín je na cesto v pekárničke. A to mám aj správne napísané v recepte hned prvá veta a nie v komentároch .
ferrerodessire
ja som mala ten istý problém cesto bolo riedke musela som pridat múku od oka aby sa to nelepilo, ešte sa miesi takže uvidím ako sa upečie
mojack
Robila som ho x krát a bolo OK . Na všetky moje kysnuté ( včera som robila domácu knedlu) davam tento pomer. Niekde som videla aj 300 ml na 500 g . Cesto je presne ako na obrazku... Tak potom je rozdiel v kvalite muky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia