Foto: mojack
-v pekárničke na chlieb. Cesto je ľahúčke ...a s orechami a hrozienkami výborne ku kávičke. Niet čo pokaziť.
10 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
250 ml |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
1 čl |
|
500 g |
|
2 čl |
|
Plnka: | |
100 g, / maslo / |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
Poleva: | |
100-150 ml |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto dáme vymiešať a vykysnúť.
-
2
Po vykysnutí cesto rozváľkáme na obdľžnik 20x40 cm.
-
3
Natrieme plnkou .
-
4
Posypala som orechami a hrozienkami.
-
5
Stočený závin má len 20 cm.
-
6
Prekrojíme na 2 kusy 10 cm dlhé.
-
7
Jedna časť je orechová a druhá s hrozienkami.
-
8
Postavíme do pekárne. Zapneme pekáreň program"PEČENIE" na 3 min a vypneme!!! Necháme 30 min kysnúť.
-
9
Pečieme 45 min., ale po 30 min pečenia nalejeme na oblak polevu. Necháme dopiecť. Po upečení a vypnutí necháme oblak odpočívať v pekárni ešte 10 min.
-
10
Nakrájať ,
-
11
alebo aj takto.
teraz známe aj pre varecháčky.
cesto ako je aj na fotkách nie je lepkavé a dobre sa s ním robí. Robila som ho už viac krát. Stále dávam 500 g múky, ak by som dala viac moja pekárnička objemovo by to nezvládla. Múku dávaš polohrubú?