Vanilkovo-mandľová torta s hruškami
Foto: lunter
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
40 g |
|
115 ml |
|
90 g (v tuhom stave) |
|
Plnka: | |
1 bal. |
|
110 g mleté |
|
250 ml |
|
120 g |
|
1 ČL |
|
2 PL |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
V miske vypracujeme z múky, práškového cukru, mandľového mlieka a kokosového oleja elastické cesto - ak je suché, pridáme pár lyžíc mlieka, ak sa lepí, pridáme lyžicu múky. Cesto zabalíme do fólie a kým pripravíme plnku, dáme odstáť do chladničky.
- 2
Tofu nakrájame na menšie kocky, dáme do mixéra spolu s cukrom, vanilkovou pastou, mandľovým mliekom a mletými mandľami. Všetko dôkladne rozmixujeme.
- 3
Cesto vyvaľkáme a dáme do tortovej formy. Spodok popicháme vidličkou. Pripravenú plnku vylejeme na cesto a dáme piecť do rozohriatej rúry pri teplote 175 °C asi na 30 minút, kým povrch cesta nestuhne. Pokým sa torta pečie, hrušky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.
- 4
Upečenú tortu vyberieme z rúry. Marhuľový džem rozriedime s troškou vody a potrieme povrch plnky. Naukladáme naň hrušky a ešte ich potrieme zvyškom marhuľového džemu. Tortu vrátime na 20 - 30 minút do rúry.
- 5
Upečenú tortu necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom ju dáme ešte na 3 - 4 hodiny do chladničky.
Tiež mandľový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu