Mandľový koláč
Mandľový koláč

Vanilkovo-mandľová torta s hruškami

lunter - fotkalunter, 1. novembra 2018. Komerčný recept.
Vanilkovo-mandľová torta s hruškami
Foto: lunter
6
porcií
35 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
40 g
115 ml
90 g (v tuhom stave)
Plnka:
1 bal.
110 g mleté
250 ml
120 g
1 ČL
2 PL
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V miske vypracujeme z múky, práškového cukru, mandľového mlieka a kokosového oleja elastické cesto - ak je suché, pridáme pár lyžíc mlieka, ak sa lepí, pridáme lyžicu múky. Cesto zabalíme do fólie a kým pripravíme plnku, dáme odstáť do chladničky.

  2. 2

    Tofu nakrájame na menšie kocky, dáme do mixéra spolu s cukrom, vanilkovou pastou, mandľovým mliekom a mletými mandľami. Všetko dôkladne rozmixujeme.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme a dáme do tortovej formy. Spodok popicháme vidličkou. Pripravenú plnku vylejeme na cesto a dáme piecť do rozohriatej rúry pri teplote 175 °C asi na 30 minút, kým povrch cesta nestuhne. Pokým sa torta pečie, hrušky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky.

  4. 4

    Upečenú tortu vyberieme z rúry. Marhuľový džem rozriedime s troškou vody a potrieme povrch plnky. Naukladáme naň hrušky a ešte ich potrieme zvyškom marhuľového džemu. Tortu vrátime na 20 - 30 minút do rúry.

  5. 5

    Upečenú tortu necháme vychladnúť na izbovú teplotu a potom ju dáme ešte na 3 - 4 hodiny do chladničky.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: