Vanilkové rožky podľa Dullovej

dogagador - fotkadogagador, 20. septembra 2011
Vanilkové rožky podľa Dullovej
Foto: dogagador

su to tradicne nefalsovane oblubene chutne a pekne vanilkace. vzdy sa podaria !

36 ks
porcií

Suroviny

200 g
140 g
70 g alebo mandle
70 g
2 cm
1 ks
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    vypracovat cesto, nechat stuhnut v chladnicke, urobit sulok, pokrajat na rovnake kusky a usulat rohlicky, piect do ruzova, ihned obalovat v cukre s vanilkovym cukrom; ps: pridavam asi 2 cm naskrabanej vanilky do cesta, nie je v original recepte :-)

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 1
  2. 2

    pomlete orechy a maslo, navazena muka a cukor

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 2
  3. 3

    zmiesat vsetko dokopy a dobre vypracovat cesto

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 3
  4. 4

    odkrojit kusok a urobit sulok

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 4
  5. 5

    asi takyto

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 5
  6. 6

    rozdelit sulok na pozadovanu velkost rohlickov

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 6
  7. 7

    a tvarovat rohlicky pri ukladani na plech

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 7
  8. 8

    ak sa pri sulani stane taketo

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 8
  9. 9

    treba to odkrojit a zapracovat s dalsim sulkom, pokracovat v tvarovani rohlickov

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 9
  10. 10

    a dat ich piect na 200 st C asi 10 minut kym zruzoveju, vybrat a hned obalovat v cukre zmiesanom s vanilkovym cukrom

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@lucylee : je mi luto, moje rozky podla toho receptu vyzeraju tak, ako su na fotografii, vzdy sa mi podaria, su trocha pracnejsie, ale maju uzasnu chut, neroztekaju sa, mozno je to zavisle od pouziteho materialu??