Foto: dogagador
su to tradicne nefalsovane oblubene chutne a pekne vanilkace. vzdy sa podaria !
porcií
Postup
-
1
vypracovat cesto, nechat stuhnut v chladnicke, urobit sulok, pokrajat na rovnake kusky a usulat rohlicky, piect do ruzova, ihned obalovat v cukre s vanilkovym cukrom; ps: pridavam asi 2 cm naskrabanej vanilky do cesta, nie je v original recepte :-)
-
2
pomlete orechy a maslo, navazena muka a cukor
-
3
zmiesat vsetko dokopy a dobre vypracovat cesto
-
4
odkrojit kusok a urobit sulok
-
5
asi takyto
-
6
rozdelit sulok na pozadovanu velkost rohlickov
-
7
a tvarovat rohlicky pri ukladani na plech
-
8
ak sa pri sulani stane taketo
-
9
treba to odkrojit a zapracovat s dalsim sulkom, pokracovat v tvarovani rohlickov
-
10
a dat ich piect na 200 st C asi 10 minut kym zruzoveju, vybrat a hned obalovat v cukre zmiesanom s vanilkovym cukrom
raz na vianocnu party som tu v USA robila a jedna kolegyna zamrmlala "cukor v cukre", ale nedalo jej a ochutnala. jej dalsia hlaska bola "hodne umriet pre to".
Tieto sú skutočne krásne a aj recept sa mi páči ukladám do KK
cukrardekor.sk, našla som to pod Novinky SEPTEMBER / Novinky 20.9.2011 ale najdeš tam fakt všeličo a za dobré ceny, o kvalite nehovorím, lebo som tam objednávala prvý krát.
ako druhý aj ja mám presne tento istý recept ako ty.A tá tvoja kolegyňa asi čítala Agathu Christie tam bola tá hláška,tu je aj recept na tú tortu kvôli
ktorej sa oplatí umrieť.
varecha.pravda.sk/recepty/torta-slastna-smrt-inspirovana-...
@marienka44 : v niektorych receptoch tiez znizujem mnozstvo cukru, ale v tomto nie, tento dodrziavam presne
viem si predstavit ako sa vsetci v tej Amerike zalizuju ked napecies...je to uplne ine ako ich donuts..a tak..., pretoze ja zijem v Canade a ked idem na nejaku party alebo ja robim party , tak sa uz kazdy tesi na jedla!!!1 a to vyvaram a vypekam len domace slovenske jedla!!!
@rooster : doughnuts, ani ine americke presladenosti nekupujem, to sa neda jest. tym padom naozaj dost vela peciem a varim. takze aj pozorne sledujem varechu a podaktore recepty aj skusam, naposledy ten super slivkac od vavan.
@vavan : Tvoj recept sa siri Amerikou! VIVAT!
tak som veľmi rada že má úspech až tam ďaleko od nás.Ďakujem krásne.
have a good weekend!
@vavan : ja sem davam tiez recepty len obcas, velakrat sa inspirujem a z casu na cas aj vyskusam. ten Tvoj bol najuspesnejsi! ale aj ine boli velmi dobre, to uz clovek "vynucha" instinktom, do coho sa oplati ist :-)
Len som si dnes spomenula na Teba, lebo som robila vanilkace. Dala som lieskove oriesky, ktore som kupila v Rakusku, uz mlete. Rohlicky su rovnako krasne, ako vzdy, len sa s tym cestom velmi zle robilo, kazdy jeden som musela extra vysulat a niekedy aj 3x.... no proste sa potvrdila moja teoria, ze vela zavisi od pouzitej suroviny. A to som ich robila z dvojitej davky, vyslo mi 77. A este mi napadlo, ze mozno trstinovy cukor, kedze je sladsi, ako z curovej repy, je pravdepodobe aj “lepkavejsi”, co tiez moze pomoct drzat cesto viac pokope?
varecha.pravda.sk/diskusie/nepodarene-vanilkove-rozky/242...
hanka
Nemam ich ale take pekne, ako ty, ale som spokojna.
Tiez sa mi cesto pocas sulania trosku rozpadavalo. Pouzila som mlete mandle, mozno boli trochu suchsie, alebo muka trochu ina...
No a ked ma uz presla trpezlivost, zo zvysku cesta som spravila take male toliariky a tie pospajam bud dzemom, alebo nutellou, take "jednohubky".
Chut roztekov je vyborna, su krehke, bez problemu sa mi upiekli. Iste by som ich robila znovu! Aj chut vanilky v ceste je dobra! Ked uz vanilkove, tak vanilkove :-).
Neviem sice, ci budes koment citat, ale ak nahodou....Dakujem za recept.
Ahoj, az dnes nahodne vidim Tvoj komentar. Tak vesele Vianoce! 😀