Vanilkové rožky podľa Dullovej

dogagador - fotkadogagador, 20. septembra 2011
Vanilkové rožky podľa Dullovej
Foto: dogagador

su to tradicne nefalsovane oblubene chutne a pekne vanilkace. vzdy sa podaria !

36 ks
porcií

Suroviny

200 g
140 g
70 g alebo mandle
70 g
2 cm
1 ks
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    vypracovat cesto, nechat stuhnut v chladnicke, urobit sulok, pokrajat na rovnake kusky a usulat rohlicky, piect do ruzova, ihned obalovat v cukre s vanilkovym cukrom; ps: pridavam asi 2 cm naskrabanej vanilky do cesta, nie je v original recepte :-)

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 1
  2. 2

    pomlete orechy a maslo, navazena muka a cukor

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 2
  3. 3

    zmiesat vsetko dokopy a dobre vypracovat cesto

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 3
  4. 4

    odkrojit kusok a urobit sulok

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 4
  5. 5

    asi takyto

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 5
  6. 6

    rozdelit sulok na pozadovanu velkost rohlickov

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 6
  7. 7

    a tvarovat rohlicky pri ukladani na plech

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 7
  8. 8

    ak sa pri sulani stane taketo

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 8
  9. 9

    treba to odkrojit a zapracovat s dalsim sulkom, pokracovat v tvarovani rohlickov

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 9
  10. 10

    a dat ich piect na 200 st C asi 10 minut kym zruzoveju, vybrat a hned obalovat v cukre zmiesanom s vanilkovym cukrom

    Vanilkové rožky podľa Dullovej - obrázok 10

Diskusia k receptu

40 komentárov k receptu
dakujem za mile komentare :-)
raz na vianocnu party som tu v USA robila a jedna kolegyna zamrmlala "cukor v cukre", ale nedalo jej a ochutnala. jej dalsia hlaska bola "hodne umriet pre to".
takto ich šuľkám aj ja každé Vianoce z dvojitej dávky, ale včera som si na podnet z varechy objednala formu, ktorou naraz vykrojím 28 ks, tak uvidím ...... :-))
@sonulienka
cukrardekor.sk, našla som to pod Novinky SEPTEMBER / Novinky 20.9.2011 ale najdeš tam fakt všeličo a za dobré ceny, o kvalite nehovorím, lebo som tam objednávala prvý krát.
@Dogagador ,presne taketo robim aj ja, teraz som zacala uberat v ramci zdravej vyzivy cukor, takze davam len 50 g. Ziadne vajce, ako bolo v minulom recepte. Ja recept mam tiez z Dullovej knizky. Su tam dobre recepty.
Dogagador
viem si predstavit ako sa vsetci v tej Amerike zalizuju ked napecies...je to uplne ine ako ich donuts..a tak..., pretoze ja zijem v Canade a ked idem na nejaku party alebo ja robim party , tak sa uz kazdy tesi na jedla!!!1 a to vyvaram a vypekam len domace slovenske jedla!!!
Krásne ich tvaruješ, nelámu sa ti, keď ich dávaš z plechu? Ja ich tvarujem trošku menšie a hrubšie, aby sa mi nelámali, lebo doma máme dohodu, že len polámané môžu zjesť ešte pre Vianocami :-), ja ich totiž začínam piecť už v polovici novembra a tým ich hecujem:-)
@zdezda : na polamane mam tiez kuntschafta :-). ihned, este horuce opatrne nadvihnem najskor jeden koncek, potom druhy a potom podoberiem tenuckou "lopatkou" odzadu, dam do misky s cukrom zmiesanym s vanilkovym cukrom, poobraciam a je to - ak sa ovsem prave pri cukrovani nezlomi....tak 5-6 z dvojitej davky. ja zacinam piect okolo Thanksgiving, co je posledny novembrovy stvrtok, lebo robim aj ine drobne pecivo, tak aby som stihla, kedze chodim aj do prace. a tam, pochopitelne, ocakavaju "svoj pridel" odomna.
@rooster : doughnuts, ani ine americke presladenosti nekupujem, to sa neda jest. tym padom naozaj dost vela peciem a varim. takze aj pozorne sledujem varechu a podaktore recepty aj skusam, naposledy ten super slivkac od vavan.
@vavan : Tvoj recept sa siri Amerikou! VIVAT!
robievam kazde vianoce a obcas aj mimo nich, ale nikdy nie su take krasne, forma by sa mi zisla, alebo tvoje rucicky :)), ja ich posypujem cukrom cez sitko, sa mi to videlo lepsie ako obalovat v praskovom cukre, ktory sa nalepil nerovnomerne. Akurat, ze tebe nie. Asi davas jemny kryst. cukor, vsak?
@dogagador ME, VERY HAPPY ani nevieš ako si ma potešila tvojim komentárom ešte som rozmýšlala či sem mám ten recept vôbec vložiť
tak som veľmi rada že má úspech až tam ďaleko od nás.Ďakujem krásne.
have a good weekend!
@babinka : uhadla si, ten najjemnejsi krystalovy zmiesam s vanilkovym a su take krasne, ake su. tiez som ich najskor obalovala v praskovom a nevyzeralo to tak krasne.
@vavan : ja sem davam tiez recepty len obcas, velakrat sa inspirujem a z casu na cas aj vyskusam. ten Tvoj bol najuspesnejsi! ale aj ine boli velmi dobre, to uz clovek "vynucha" instinktom, do coho sa oplati ist :-)
Mas ich nadherne. Vsetky ako jeden. Takze vydrzia dlho? Upiekla by som tiez k Vianociam. A tiez rada peciem trochu dopredu...
@dogagador no, ja teda neviem, od tohto receptu som cakala vela. Ale nepodarili sa. Cesto sa rozpadavalo, rozky sa tazko formovali a potom sa na plechu roztiekli. Drzala som sa presne receptu. Ja hovorim, ze toto je zatial najhorsi rceept na vanilkove rozky, aky som robila. Skoda, Rozky peciem kazdy rok a vzdy sa podarili.
@lucylee : pridala som kvoli Tebe obrazky z dnesneho pecenia. mozno si mala suchsie orechy/oriesky ( neviem, co si pouzila ) , alebo vodnatejsie maslo, netusim, preco sa Ti nepodarili. ja ich mam vzdy taketo krasne
Aj mna napadlo, ze to mohlo byt v surovinach lebo fakt som isla presne podla receptu a pouzila som prave maslo. Orechy som pouzila z mraznicky pomlete. Muka bola cerstva, fakt neviem.
@Lucylee : ahoj, pekne Vianoce a PF 2019!
Len som si dnes spomenula na Teba, lebo som robila vanilkace. Dala som lieskove oriesky, ktore som kupila v Rakusku, uz mlete. Rohlicky su rovnako krasne, ako vzdy, len sa s tym cestom velmi zle robilo, kazdy jeden som musela extra vysulat a niekedy aj 3x.... no proste sa potvrdila moja teoria, ze vela zavisi od pouzitej suroviny. A to som ich robila z dvojitej davky, vyslo mi 77. A este mi napadlo, ze mozno trstinovy cukor, kedze je sladsi, ako z curovej repy, je pravdepodobe aj “lepkavejsi”, co tiez moze pomoct drzat cesto viac pokope?

Pridaj komentár k receptu: