Vanilkové rožky podľa Dullovej
Autor receptu: dogagador
su to tradicne nefalsovane oblubene chutne a pekne vanilkace. vzdy sa podaria !
Postup
- vypracovat cesto, nechat stuhnut v chladnicke, urobit sulok, pokrajat na rovnake kusky a usulat rohlicky, piect do ruzova, ihned obalovat v cukre s vanilkovym cukrom;
ps: pridavam asi 2 cm naskrabanej vanilky do cesta, nie je v original recepte :-)
- pomlete orechy a maslo, navazena muka a cukor
- zmiesat vsetko dokopy a dobre vypracovat cesto
- odkrojit kusok a urobit sulok
- asi takyto
- rozdelit sulok na pozadovanu velkost rohlickov
- a tvarovat rohlicky pri ukladani na plech
- ak sa pri sulani stane taketo
- treba to odkrojit a zapracovat s dalsim sulkom, pokracovat v tvarovani rohlickov
- a dat ich piect na 200 st C asi 10 minut kym zruzoveju, vybrat a hned obalovat v cukre zmiesanom s vanilkovym cukrom