Valentínske srdiečka fotorecept

merylin - bez fotkymerylin, 29. januára 2013
Valentínske srdiečka (fotorecept)
Foto: merylin

Kedže čochvíľa bude deň Valentína upiekla som tieto srdiečka. Sú z odpaľovaného cesta. Piekavam venčeky, ale tieto srdiečka som robila po prvýkrát.

20
porcií
15 minút
na 200 °C

Suroviny

2 dl
7 dkg
12,5 dkg
 štipka
3 ks
Plnka:
250 ml
1 ks
200 g
200 g
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Do vriacej osolenej vody pridáme heru , povaríme a pridáme polohrubú múku -za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do vychládnutej zamiešame postupne celé vajcia, radšej po jednom a opatrne -pomaly,ale pozor!!vajcia aj cesto musia mať rovnakú teplotu, aby sa nám to nezrazilo.Dobre všetko vymiešame a dáme do vrecka s rúrkou v tvare hviezdičky.

    Valentínske srdiečka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ja som si pomohla tak,že som na plech vymastený a múkou posypaný s formičkou predtlačila tvary srdiečok.

    Valentínske srdiečka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Trúbu si predhrejeme už vopred aspoň 10 minút .Pečieme pri teplote -elektrická trúba-200 stupňov. Trúbu neotvárame 15 minút ,lebo by nám srdiečka splasli.Pečieme do zlatista.

    Valentínske srdiečka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečené srdiečka necháme vychládnuť a prekrojíme napoly.

    Valentínske srdiečka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnka: Z mlieka a pudingového prášku malinového uvaríme hustý krém,ktorý necháme za stáleho miešania vychládnuť.Heru vymiešame s cukrom do peny a potom postupne vymiešame vychládnutý pudingový krém.

    Valentínske srdiečka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Krémom naplníme cukrárenské vrecko s hviezdičkovou trubičkou a nastriekame na spodný diel srdiečok. Priklopíme horným dielom a pocukrujeme. Z tejto dávky mi vyšlo 20 kusov srdiečok.

    Valentínske srdiečka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dobrú chuť !

    Valentínske srdiečka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

medulienka122
och, bože, @merylin , mne sa nedaria ani obyčajné kruhy, nieto ešte srdiečka:-), ale krásne sa ti podarili, aspoň takto sa nimi pokochám:-))
stacy77777
no ty si ale výmyselník....krásny nápad, aj keď sa u nás doma sviatok sv.Valentína striktne odmieta,určite je to veľmi pekné spestrenie na akúkoľvek oslavu
zuzuu10
Krásne! Asi sa konečne odhodlám na odpaľované cesto, skúsim z takejto menšej dávky... :) A spraviť z toho srdiečka - super nápad! :)
marcy
výborný nápad pre zaláskovaných,inšpirujúce :))
merylin
simonkamatkova -- môžeš dať na krém kľudne aj šľahačku, nič tým nepokazíš ,a budú srdiečka ešte krajšie vyzerať, a ked nemáš malinový puding ,no tak skús aj jahodový , ja som chcela ,aby bol krém ružový tak som dala ,preto malinový puding.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia