Valentínske srdiečka (fotorecept)

Autor receptu: merylin

Kedže čochvíľa bude deň Valentína upiekla som tieto srdiečka. Sú z odpaľovaného cesta. Piekavam venčeky, ale tieto srdiečka som robila po prvýkrát.

20
porcií
15 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Do vriacej osolenej vody pridáme heru , povaríme a pridáme polohrubú múku -za stáleho miešania uvaríme hustú kašu. Do vychládnutej zamiešame postupne celé vajcia, radšej po jednom a opatrne -pomaly,ale pozor!!vajcia aj cesto musia mať rovnakú teplotu, aby sa nám to nezrazilo.Dobre všetko vymiešame a dáme do vrecka s rúrkou v tvare hviezdičky.
  2. Ja som si pomohla tak,že som na plech vymastený a múkou posypaný s formičkou predtlačila tvary srdiečok.
  3. Trúbu si predhrejeme už vopred aspoň 10 minút .Pečieme pri teplote -elektrická trúba-200 stupňov. Trúbu neotvárame 15 minút ,lebo by nám srdiečka splasli.Pečieme do zlatista.
  4. Upečené srdiečka necháme vychládnuť a prekrojíme napoly.
  5. Plnka: Z mlieka a pudingového prášku malinového uvaríme hustý krém,ktorý necháme za stáleho miešania vychládnuť.Heru vymiešame s cukrom do peny a potom postupne vymiešame vychládnutý pudingový krém.
  6. Krémom naplníme cukrárenské vrecko s hviezdičkovou trubičkou a nastriekame na spodný diel srdiečok. Priklopíme horným dielom a pocukrujeme. Z tejto dávky mi vyšlo 20 kusov srdiečok.
  7. Dobrú chuť !