Valentínske srdiečka

gacy - fotkagacy, 14. februára 2013
Valentínske srdiečka
Foto: gacy

Ták a som zase u priateľa. Tentokrát som nechcela kupovať srdiečovú milku alebo niečo podobné. Rozhodla som sa, že upečiem niečo z lásky Zobraziť celý popis Ták a som zase u priateľa. Tentokrát som nechcela kupovať srdiečovú milku alebo niečo podobné. Rozhodla som sa, že upečiem niečo z lásky :) Dúfam, že sa vám budú páčiť a aj jemu. Valentín je až zajtra takže uvidím aká bude reakcia:) Vlastne je to celé ako recept na orechový koláč bez orechov :D

15
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
90 g
90 g
1 dcl
0,5 dcl
0,5 balíčka
Poleva:
1,5 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Príprava - Natrieme si plechové srdiečka maslom a vysypeme hrubou múkou. Rúru necháme rozohriať na 250°C.

    Valentínske srdiečka  - obrázok 1
  2. 2

    Cesto - (zatiaľ si nechajte hriať rúru z oboch strán na 250°C) Poriadne vyšľaháme žĺtka s cukrom.(máme základ cesta) Potom pridáme olej a mierne prihriate vlažné mlieko. Z bielok si vyšľaháme sneh. Pripravíme si do taniera múku a zamiešame ju s kypriacim práškom. Teraz do základu cesta pridáme stiedavo múku aj sneh. Všetko spolu zľahka vymiešane. Nakoniec pridáme trochu farby a znovu premiešame.

  3. 3

    Pečenie: Do plechu, vysypaného múkou, na srdiečkové muffiny nalejeme cesto. (pokojne po okraj). Dáme do rúry, znížime teplotu na 180°C a necháme 3 min. piecť. Cesto sa ešte asi tak dvakrát nafúkne, ale časom zase krásne klesne. Ešte necháme piecť tak 10 min maximálne (popri tom stále kontrolujeme cesto špáradlom – tak aby sa nelepilo). Vyberieme z rúry vychladnúť aspoň 15min a dáme koláčiky von z formy.

    Valentínske srdiečka  - obrázok 3
  4. 4

    Poleva: Vymiešame cukor s citrónom a troškou červenej farby do mierne hustej polevy. (ak je moc hustá pridáme citrón, ak moc riedka dáme cukor.) Ozdobíme koláčiky a je hotovo :) Ešte som si posypala cukrovými ozdobami :)

  5. 5

    A takto vyzerá jedno srdiečko :)

    Valentínske srdiečka  - obrázok 5

Diskusia k receptu

marikafil
Pekné srdiečka! A chválim, že si sa rozhodla radšej piecť sama, ako kupovať všelijaké cukrovinky.
douglas
Ja byť ním ...tak som nadšená...sú krásne! Si šikovná. Nech sa darí a krásného Sv.Valentína :).
gacy
Diabambulka - kedže je to piškótové cesto musela som 15 min počkať, kým cesto vychladne a potom som len nožíkom troška poobrezávala kraje a v pohode som to z toho dostala :D Keď sa robí cesto na muffiny tak sa dajú okamžite pekne vytiahnuť aj za horúca :) (nezabudni vždy riadne vymastiť maslom a vysypať múkou, potom to ide vždy perfektne)
Inak ďakujem všetkým ;)
gacy
tori111222 - mala som ho uložený ako "skrytý recept" možno to bolo tým. Mne ho tiež neukázalo inak :D teraz mi to už ale ide
gacy
@andreac , už sa stalo dakujem :) + ako odstránim recept, ktorý som už dala publikovať, ale proste ho nechcem :D hľadala som asi všade.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia