Valentínske srdiečka

Autor receptu: gacy

Ták a som zase u priateľa. Tentokrát som nechcela kupovať srdiečovú milku alebo niečo podobné. Rozhodla som sa, že upečiem niečo z lásky :) Dúfam, že sa vám budú páčiť a aj jemu. Valentín je až zajtra takže uvidím aká bude reakcia:) Vlastne je to celé ako recept na orechový koláč bez orechov :D

15
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava - Natrieme si plechové srdiečka maslom a vysypeme hrubou múkou. Rúru necháme rozohriať na 250°C.
  2. Cesto - (zatiaľ si nechajte hriať rúru z oboch strán na 250°C) Poriadne vyšľaháme žĺtka s cukrom.(máme základ cesta) Potom pridáme olej a mierne prihriate vlažné mlieko. Z bielok si vyšľaháme sneh. Pripravíme si do taniera múku a zamiešame ju s kypriacim práškom. Teraz do základu cesta pridáme stiedavo múku aj sneh. Všetko spolu zľahka vymiešane. Nakoniec pridáme trochu farby a znovu premiešame.
  3. Pečenie: Do plechu, vysypaného múkou, na srdiečkové muffiny nalejeme cesto. (pokojne po okraj). Dáme do rúry, znížime teplotu na 180°C a necháme 3 min. piecť. Cesto sa ešte asi tak dvakrát nafúkne, ale časom zase krásne klesne. Ešte necháme piecť tak 10 min maximálne (popri tom stále kontrolujeme cesto špáradlom – tak aby sa nelepilo). Vyberieme z rúry vychladnúť aspoň 15min a dáme koláčiky von z formy.
  4. Poleva: Vymiešame cukor s citrónom a troškou červenej farby do mierne hustej polevy. (ak je moc hustá pridáme citrón, ak moc riedka dáme cukor.) Ozdobíme koláčiky a je hotovo :) Ešte som si posypala cukrovými ozdobami :)
  5. A takto vyzerá jedno srdiečko :)