Valentínske srdce - Tiramisu

archaa - fotkaarchaa, 5. februára 2014
Valentínske srdce - Tiramisu
Foto: archaa

Nuž, ak ešte stále neviete, čím prekvapiť svojho milovaného na Valentína, mám pre Vás jeden sladučký receptík. Pretože láska má byť sladká, môžete vyskúšať tieto srdiečka...

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

100 g
40 ml alebo káva
40 ml
300 g
50 ml
250 g
70 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Budeme potrebovať 4 malé odopínacie formy v tvare srdca. Ak také nemáte a chcete použiť 1 veľkú srdcovú (alebo inú) formu, zdvojnásobte ingrediencie a postupujte ďalej podľa receptu.

  2. 2

    Piškóty rozdrvíme, polejeme espressom, likérom a vypracujeme hmotu, ktorou vystelieme spodok srdcových foriem.

  3. 3

    Jahody očistíme, nakrájame do misky a trochu vidličkou popučíme. Pridáme 20 ml javorového sirupu a túto zmes navrstvíme na piškótový spodok vo formách.

  4. 4

    Mascarpone vymiešame s ďalšími 20 ml javorového sirupu, džúsom a navrstvíme týmto poslednú vrstvu.

  5. 5

    Môžme ozdobiť zvyškom jahôd alebo lístkami mäty a uložíme do chladničky na 3 hodiny.

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: