Valentínske srdce - Tiramisu

Autor receptu: archaa

Nuž, ak ešte stále neviete, čím prekvapiť svojho milovaného na Valentína, mám pre Vás jeden sladučký receptík. Pretože láska má byť sladká, môžete vyskúšať tieto srdiečka...

4
porcie
20 minút
príprava

Postup

  1. Budeme potrebovať 4 malé odopínacie formy v tvare srdca. Ak také nemáte a chcete použiť 1 veľkú srdcovú (alebo inú) formu, zdvojnásobte ingrediencie a postupujte ďalej podľa receptu.
  2. Piškóty rozdrvíme, polejeme espressom, likérom a vypracujeme hmotu, ktorou vystelieme spodok srdcových foriem.
  3. Jahody očistíme, nakrájame do misky a trochu vidličkou popučíme. Pridáme 20 ml javorového sirupu a túto zmes navrstvíme na piškótový spodok vo formách.
  4. Mascarpone vymiešame s ďalšími 20 ml javorového sirupu, džúsom a navrstvíme týmto poslednú vrstvu.
  5. Môžme ozdobiť zvyškom jahôd alebo lístkami mäty a uložíme do chladničky na 3 hodiny.