Valentínska čokomandarínkova tortička pre môjho Peťka

Autor receptu: miskalka1

30 minút
príprava
30 minút
na 150 °C

Postup

  1. Všetky suroviny si pripravíme.
  2. 80 g horkej čokolády rozpustíme, pridáme Palmarin, práškový cukor a vymiešame.
  3. Prilejeme 3 žĺtka a vymiešame do peny.
  4. Vyšľaháme tuhý sneh z 3 bielkov a 80 g kryštálového cukru.
  5. Sneh spolu s múkou pridáme do vymiešanej peny.
  6. Zmes rozotrieme do tortovej formy s priemerom 18 cm. Pri nižšej teplote približne 160 - 180 °C pečieme 20 - 30 minút.
  7. Z mlieka, 50 g kryštálového cukru, 10 g vanilínového cukru a zlatého klasu uvaríme základný krém (puding).
  8. Vychladíme a pridáme malé maslo.
  9. Po vychladnutí korpus rozkrojíme na 3 časti. Pokropíme rumom a naplníme vanilkovým krémom a mandarinkovým kompótom. Originál recept je robený do tortovej formy menších rozmerov (18cm). Ja som tortu robila do srdiečkovej formy ktorá je väčšia a korpus sa dal rozkrojiť len raz.
  10. Plnkou potrieme aj celú tortu. Potom 200 g čokolády a 70 g Cery roztopíme. Potiahneme tortu čokoládou a vhodne dozdobíme.
  11. A tu je tortička celá hotová...