Valentínska čokomandarínkova tortička pre môjho Peťka
Autor receptu: miskalka1
30 minút príprava |
30 minút na 150 °C |
Postup- Všetky suroviny si pripravíme.
- 80 g horkej čokolády rozpustíme, pridáme Palmarin, práškový cukor a vymiešame.
- Prilejeme 3 žĺtka a vymiešame do peny.
- Vyšľaháme tuhý sneh z 3 bielkov a 80 g kryštálového cukru.
- Sneh spolu s múkou pridáme do vymiešanej peny.
- Zmes rozotrieme do tortovej formy s priemerom 18 cm. Pri nižšej teplote približne 160 - 180 °C pečieme 20 - 30 minút.
- Z mlieka, 50 g kryštálového cukru, 10 g vanilínového cukru a zlatého klasu uvaríme základný krém (puding).
- Vychladíme a pridáme malé maslo.
- Po vychladnutí korpus rozkrojíme na 3 časti. Pokropíme rumom a naplníme vanilkovým krémom a mandarinkovým kompótom. Originál recept je robený do tortovej formy menších rozmerov (18cm). Ja som tortu robila do srdiečkovej formy ktorá je väčšia a korpus sa dal rozkrojiť len raz.
- Plnkou potrieme aj celú tortu. Potom 200 g čokolády a 70 g Cery roztopíme. Potiahneme tortu čokoládou a vhodne dozdobíme.
- A tu je tortička celá hotová...
|