Valašská falošná zabíjačková polievka
Autor receptu: zemo
Som presvedčený, že aj vegetariáni by sa radi zúčastnili na pôžitkoch, ktoré poskytujú zabíjačkové jedlá. Keďže im to však svedomie a črevná flóra nedovolí, ponúkam im riešenie. Je až z Valašského kráľovstva Bolka Polívku a patrí medzi tamojšie vyhlásené
4 porcie |
10 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Krúpy namočíme cez noc a uvaríme vo vode. Zvlášť uvaríme šošovicu a prepasírujeme. Pretlak zmiešame s varenými krúpami a necháme prejsť varom.
- Osolíme, ochutíme korením a majoránkou a dochutíme cesnakom. Omastíme masťou alebo rozpustenou slaninou. Stop! Panenka skákava, skoro som vyvraždil vegetariánsku časť ľudstva! Samozrejme, že vegetariáni použijú rastlinný olej!