Valašská falošná zabíjačková polievka

Autor receptu: zemo

Som presvedčený, že aj vegetariáni by sa radi zúčastnili na pôžitkoch, ktoré poskytujú zabíjačkové jedlá. Keďže im to však svedomie a črevná flóra nedovolí, ponúkam im riešenie. Je až z Valašského kráľovstva Bolka Polívku a patrí medzi tamojšie vyhlásené

4
porcie
10 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Krúpy namočíme cez noc a uvaríme vo vode. Zvlášť uvaríme šošovicu a prepasírujeme. Pretlak zmiešame s varenými krúpami a necháme prejsť varom.
  2. Osolíme, ochutíme korením a majoránkou a dochutíme cesnakom. Omastíme masťou alebo rozpustenou slaninou. Stop! Panenka skákava, skoro som vyvraždil vegetariánsku časť ľudstva! Samozrejme, že vegetariáni použijú rastlinný olej!