Foto: daewootn
Jedná sa o rýchlý, úsporný,chutný a jednoduchý šalát. Jednoduchosť spočíva v tom, že ak vie osemročné dieťa čo to o varení, za malého nácviku s Zobraziť celý popisJedná sa o rýchlý, úsporný,chutný a jednoduchý šalát. Jednoduchosť spočíva v tom, že ak vie osemročné dieťa čo to o varení, za malého nácviku s rodičom, je schopné podľa fotografie z čelnej stránky / postupky / toto pripraviť a aj servirovať. Je to výhoda hlavne tam kde rodičia pracujú - deň vopred sa uvarí čo je potrebné z receptu uvariť, dieťa po príchode zo školy si stravu samo pripravi - zmieša, je to bezpečnejšie.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
3 až 4 ks |
|
2 ks, podľa chuti |
|
2 až 3 PL, podľa chuti |
|
2 až 3 ČL |
|
štipka, podľa potreby |
|
1/2 kg |
|
1 až 2 ČL |
|
3 až 4 PL, podľa chuti |
|
1 až 2 ČL na omast. strukov |
|
podľa chuti |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
.......vajcia ošúpané, uvarené na tvrdo, nakrájame mriežkovačom alebo nožom na drobné kocky
-
2
.....pridáme na drobno nakrájanú cibuľu
-
3
..........pridáme uvarené, ochladené fazuľové struky
-
4
......podľa chute a odvahy pridáme Tatarskú omáčku alebo Majolku, môžme zriediť jogurtom
-
5
........podľa zvyku, chute, potreby ochutíme ochucovadlom napr. Sojová omáčka a pod.
-
6
......nemala by chýbať horčica
-
7
......pridáme aj mleté čierne korenie
- 8
...... a opatrne s mierou dosolíme
- 9
.... a servirujeme, dobrú chuť prajem. Skusím popísať postup, neviem však či sa mi to na ďalších vstupoch podarí.
- 10
Postup, podľa jednotlivých fotografii - obrázkov. 1./ Rozpíšem postup igredencii podľa obrázkov a zároveň rozpíšem spracovanie. Davkovanie je ľubovolné, prídávam podľa chute, 3 až 4ks. uvarených vajec na 1/2 kg. mrazených strukov /, je to bohatší pomer /,- tatarka a biely jogurt /podľa odvahy. Dochucovadlá, soľ, mleté čierne korenie, len podľa chute a odvahy. 2./ Do vriacej osolenej vody vsypeme fazuľové struky. Ja som použil mrazené. Obsah vrecka 1/2 kg. Varíme asi 10 až 15 min. minúť , záleží na návode výrobcu. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Ak použijeme volné kupované struky na trhu, je treba skontrolovať čí nie sú z fúzami / výhoda kupovaných fazuľlových strukov vo vrecku je, že tieto sú už na-krájané na 100% bez fúzov a nebudú nahnité/. Scedené fazuľové struky pomastím 1PL olivového oleja a začnem pridávať ostatné igredencie. Spracovávam to vo vyššej miske, lepšie sa nám to premieša.
- 11
Nie práve diétný postup. Já fazuľové struky nevarím, zmrazené struky ak nie je čas na rozmrazenie, vkladám na horúcu panvicu, kde som si dal rozpustiť 1 PL bravčovej masti, pridám 1 ks. na drobnejšie posekanej cibuľe a ak je osmahnutá do zlatova, pridám fazuľové struky. Tieto podusím / usmažím / a asi po 10 až 15 minutách pridám rozhabarkované vajíčka a podávam. Kto si nepotrpí na dobre mravy, môže si pridať aj pekne na drobno nakrá-janú prerastenú slaninku alebo, osmaženú klobásku.Všetko podľa objemu pása, hladu a chute. Príloha: pečivo, hranolky, zemiaková kaša. Je to veľmi dobrá " papinka ", spomente si na mňa, dobrú chuť prajem.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 8
nemám ju kde dopestovať, jedine na balkóne....čaute
pre šikovné školopovinné deti, je to recept po " lopate "...čauko!