Vajičkovo-strukový, fazuľový šalát (fotorecept )

Autor receptu: daewootn

Jedná sa o rýchlý, úsporný,chutný a jednoduchý šalát. Jednoduchosť spočíva v tom, že ak vie osemročné dieťa čo to o varení, za malého nácviku s rodičom, je schopné podľa fotografie z čelnej stránky / postupky / toto pripraviť a aj servirovať. Je to výhoda hlavne tam kde rodičia pracujú - deň vopred sa uvarí čo je potrebné z receptu uvariť, dieťa po príchode zo školy si stravu samo pripravi - zmieša, je to bezpečnejšie.

5 až 6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. .......vajcia ošúpané, uvarené na tvrdo, nakrájame mriežkovačom alebo nožom na drobné kocky
  2. .....pridáme na drobno nakrájanú cibuľu
  3. ..........pridáme uvarené, ochladené fazuľové struky
  4. ......podľa chute a odvahy pridáme Tatarskú omáčku alebo Majolku, môžme zriediť jogurtom
  5. ........podľa zvyku, chute, potreby ochutíme ochucovadlom napr. Sojová omáčka a pod.
  6. ......nemala by chýbať horčica
  7. ......pridáme aj mleté čierne korenie
  8. ...... a opatrne s mierou dosolíme
  9. .... a servirujeme, dobrú chuť prajem. Skusím popísať postup, neviem však či sa mi to na ďalších vstupoch podarí.
  10. Postup, podľa jednotlivých fotografii - obrázkov. 1./ Rozpíšem postup igredencii podľa obrázkov a zároveň rozpíšem spracovanie. Davkovanie je ľubovolné, prídávam podľa chute, 3 až 4ks. uvarených vajec na 1/2 kg. mrazených strukov /, je to bohatší pomer /,- tatarka a biely jogurt /podľa odvahy. Dochucovadlá, soľ, mleté čierne korenie, len podľa chute a odvahy. 2./ Do vriacej osolenej vody vsypeme fazuľové struky. Ja som použil mrazené. Obsah vrecka 1/2 kg. Varíme asi 10 až 15 min. minúť , záleží na návode výrobcu. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Ak použijeme volné kupované struky na trhu, je treba skontrolovať čí nie sú z fúzami / výhoda kupovaných fazuľlových strukov vo vrecku je, že tieto sú už na-krájané na 100% bez fúzov a nebudú nahnité/. Scedené fazuľové struky pomastím 1PL olivového oleja a začnem pridávať ostatné igredencie. Spracovávam to vo vyššej miske, lepšie sa nám to premieša.
  11. Nie práve diétný postup. Já fazuľové struky nevarím, zmrazené struky ak nie je čas na rozmrazenie, vkladám na horúcu panvicu, kde som si dal rozpustiť 1 PL bravčovej masti, pridám 1 ks. na drobnejšie posekanej cibuľe a ak je osmahnutá do zlatova, pridám fazuľové struky. Tieto podusím / usmažím / a asi po 10 až 15 minutách pridám rozhabarkované vajíčka a podávam. Kto si nepotrpí na dobre mravy, môže si pridať aj pekne na drobno nakrá-janú prerastenú slaninku alebo, osmaženú klobásku.Všetko podľa objemu pása, hladu a chute. Príloha: pečivo, hranolky, zemiaková kaša. Je to veľmi dobrá " papinka ", spomente si na mňa, dobrú chuť prajem.