Foto: pusta
Po tých ťažkých sviatočných jedlách som pre rodinku dnes prichystala túto sviežu nátierku na raňajky. Nátierka sa dá použiť aj na plnenie vajec, paprikových Zobraziť celý popisPo tých ťažkých sviatočných jedlách som pre rodinku dnes prichystala túto sviežu nátierku na raňajky. Nátierka sa dá použiť aj na plnenie vajec, paprikových luskov, syrových roliek, lepšie je použiť na plnenie tenké plátky tvrdých syrov, plnenie plátkov šunky, vydlabaných paradajok, paštičiek, ako podklad na obložené chlebíčky alebo ako súčasť studených mís.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajíčka som vložila do studenej vody s trochou octa, varila som ich 11 minút na tvrdo, vodu som po ich uvarení vymenila za studenú, pridala som trocha soli a vložila som do nej uvarené vajíčka s naklepnutou škrupinou, aby sa po úplnom vychladnutí dali ľahko olúpať.
-
2
Jarnú cibuľku som očistila a ...
-
3
...pokrájala na kolieska aj s vňaťou.
-
4
Olúpala som vajíčka uvarené na tvrdo.
-
5
Nachystala som si Perlu, horčicu a mleté čierne korenie.
-
6
Vajíčka som nastrúhala na slzičkovom strúhadle do misy.
-
7
K vajíčkam som pridala horčicu.
-
8
K vajíčkam som pridala Perlu, soľ, mleté čierne korenie a všetko som poriadne vymiešala.
-
9
Pridala som jarnú cibuľku a znovu som celú nátierku premiešala.
-
10
Hotovú nátierku som naniesla pomocou vidličky na krajce čerstvého domáceho chleba, naplnila som syrové plátky a podávala. Nátierka má aj dalšie možnosti využitia, ktoré som popísala v úvode. Mala som iba plátky mäkkého syra, na plnenie sú lepšie tenké plátky tvrdého syra.
To by asi nebolo správne.