Vajíčko na medveďom cesnaku a hrianke

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
3-4 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do širokej panvice nalejeme vodu asi do polovice. Vodu necháme zohriať, ale nesmie vrieť (teplota by mala byť medzi 71 °C až 82 °C). Pridáme ocot, soľ a mleté čierne korenie.
  2. Vajcia rozbijeme do 4 misiek. Do panvice dáme 4 kovové okrúhle formičky na tvarovanie pokrmov. Do každej vlejeme vajce a varíme 3 až 4 minúty. Vajcia môžeme vliať a nechať variť v polievkovej naberačke, prípadne ich variť aj bez formičiek, ale tvar nebude taký pekný.
  3. Uvarené vajcia opatrne vyberieme na tanier, prípadne do misky, podávame ihneď na opečenej hrianke s nasekaným medvedím cesnakom.