V siedmom nebi

Autor receptu: natali

názov hovorí za všetko :) pre milovníkov maškŕt ako stvorená. Inšpirovala som sa tortou od @Adkas

Postup

  1. Žĺtka si vymiešame s cukrom a mliekom do penista. Potom pridáme múku a zase dobre rozmixujeme. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh a vmiešame ho do cesta, pridáme ešte prášok do pečiva a kakao. Hotové cesto vylejeme do formy a pečieme pri 180 stupňoch vo vyhriatej rúre asi 40 minút - treba skúšať ihlicou, či je už upečený korpus.
  2. Medzitým si pripravíme plnku číslo 2: mlieko, cukor a zlatý klas zmiešame a uvaríme si puding, ktorý necháme vychladnúť - mal by byť hustý, ale nie príliš. Potom doň primiešavame postupne heru, ochutnáme, ak je málo sladký, môžeme pridať cukor, ja som už nepridávala, lebo torta bude aj bez toho dosť sladká, je lepšie, keď krém bude trochu neutrálnejší. Rozpustíme si horkú čokoládu a necháme ju vychladnúť, potom ju primiešame do krému.
  3. Keď je korpus upečený a vychladnutý, rozrežeme si ho na polovicu a spodok potrieme nutelou, trochu - ale nemusí byť. Potom si urobíme plnku číslo 1: nad parou vymiešame pomocou mixéra z cukru a bielkov hustý krém, natrieme ho na korpus, potom natrieme čokoládovú plnku, z ktorej si necháme trochu na potretie vrchu torty, položíme vrchnú časť korpusu, potrieme zvyškom čoko krému, pofŕkame rozpustenou čokoládou a posypeme mandľami :) dobrú chuť. Pozor je to bomba, doslova :) ale keď je taká výbornáá....:)