Foto: dorisa
Takéto zemiačiky pripravujem často na večeru, keď máme chuť.
1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
40 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky dôkladne umyjeme , osušíme, rozkrojíme na štvrtinky, dáme do pekáča, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme soľou a rascou. Možeme pridať aj cesnak. Zemiačiky v šupke takto pečené sú aj zdravšie a chrumkavučké. Jeme ich len samé, alebo tiež aj ako príloha, napríklad k vyprážanej parenici. Dobrú chuť.
Kto pestuje doma zemiaky, vie že bio zemiaky neexistujú. Nepoznám záhradkára, ktorý by ručne zbieral mandelinky. Zemiaky sú vďačná, nenáročná poľnohospodárska plodina, ktorú treba chrániť buď ručným zberaním mandeliniek alebo chemickými prostriedkami. Chcel by som ťa vidieť ako beháš každý deň od kopčeka ku kopčeku a ručne zbieraš mandelinky do nádoby až pokým zelená byľ nevyschne.V opačnom prípade tie hnusné kobylky ti zožerú všetky listy a môžeš si ísť kupovať zemiaky do hypermarketu.Na tejto stránke už bola jedna veľká, nemenovaná šéfkuchárka, ktorá varila z bio diviačieho mäsa a to je taká istá volovina ako bio zemiaky.