Užhorodský kotlet alebo - ako som podcenil prípravu

stefanm - fotkastefanm, 20. februára 2012
Užhorodský kotlet alebo - ako som podcenil prípravu
Foto: stefanm

Pred každou prípravou jedla si overím,či mám všetky potrebné suroviny,koľko času na prípravu potrebujem a aký je postup prípravy.Tu som to podcenil a prvé Zobraziť celý popisPred každou prípravou jedla si overím,či mám všetky potrebné suroviny,koľko času na prípravu potrebujem a aký je postup prípravy.Tu som to podcenil a prvé čo som urobil som zo sliepky odrezal krídla!!A bolo po plánovanom "Kyjevskom kotlete". A tak som improvizoval a vymyslel som "Užhorodský kotlet". Ste svedkami jeho svetovej premiéri :)

15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
 (múka,strúhanka,vajce)




Postup

  1. 1

    Podľa mojich vedomostí "Kyjevský kotlet" sú vyprážané prsia s časťou krídla plnené bylinkami ochuteným maslom.Lenže som bol nepozorný a bez krídla to už predsa nemôže byť originál.Preto som to premenoval. Nebudem tu uvádzať postup prípravy pretože ...

    Užhorodský kotlet alebo - ako som podcenil prípravu - obrázok 1
  2. 2

    ... sa jedná vlastne o vyprážané mäso plnené ochuteným maslom.

    Užhorodský kotlet alebo - ako som podcenil prípravu - obrázok 2
  3. 3

    Čo je dosť dôležité , obalené rezne je dobre nechať v chladničke (myslím si,že teraz má každý v chladničke nejak viacej miesta !! ) aspoň hodinu aby maslo dobre stuhlo.

    Užhorodský kotlet alebo - ako som podcenil prípravu - obrázok 3
  4. 4

    Potom už kotlety len vypražíme a podávame.Ako prílohu som zvolil dusené,mastené zemiaky , paprikovú ryžu , dusený hrášok , ovocie a pivo .

    Užhorodský kotlet alebo - ako som podcenil prípravu - obrázok 4
  5. 5

    Takto vznikajú nové recepty . Stačí trochu nepozornosti a "delikatesa" je na svete .

    Užhorodský kotlet alebo - ako som podcenil prípravu - obrázok 5

Diskusia k receptu

soncya
chlap z prešova a nemá v chladničke šariš??? fúúú kde to svet speje.:-)
rein
Ale,má tam kelta,môže vyprážať s jednou rukou:-)
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
k jednemu reznu,jedno pivko :)
inkaa
Krááásne naaranžovaná chladnička!!!!!!!!!!!!!!!!!!!+++++++
bejgi
ten kotletík s hráškom, by som si dala, a bod.3 nemá chybu:))))
aroooo
Vďaka videu som so letecky zoznámila s Užhorodom no nik mi neponúkol vynikoš kotletík a ani hlt z tých megazásob piva :::::)))))
hubata
Všetci by ste pivo chňamstali .... ale nebola tá sliepka tvrdá na vyprážanie? Ja sa priznám že sliepku som ešte nevyprážala, ale čo neni môže byť. A čo tam po sliepke, keď je hento orosené v chladničke, lalala-lalalala, bratia ukrajinci, lalalala..... kráásne.....Ukrajino, Ukrajino .....prekrásna pesnička.
kuchticka
Stefanm, mne by v tej chladnicke chybala pekna flasa cerveneho Kabernetu. Ale vlastne cervene sa nepije vychladene, takze by tam ostalo viacej miesta pre tie pivne "stlpky". Ale rezen je krasny a su fasiangy !!!. Jaj, ty ma trapis, ja iba prehltam, tak aspon polutuj. :-))
evas13
V Kyjeve sme jedli "kyjevský kotlet" a bol bez krídielka a chutil ako sen. Určite aj ten tvoj chutil jedinečne. :)
stefanm
@evas v Paríži nevedia čo je to "Parížsky" šalát , Rusi v živote nevideli "Ruské" vajco , Španieli svojho "vtáčika" !!! Tak prečo by Kyjevčania mali vedieť ako sa správne robí "Kyjevský" kotlet ??? :) ... tento , môj "Užhorodský" (!!) chutil fakt jedinečne .
garanco
Štefan, vyhľadala som si knižočku Recepty zo Slovenky z roku Pána1973, tam je "Kyjevský kotlet" takto: Kurča pokrájame na štvrtky, vykostíme, do stredu vložíme ochutené maslo, zabalíme, obalíme v rozšľahaných vajíčkach, do ktorých sme pridali na rezančeky pokrájanú kapiu, v strúhanke a vypražíme......
Každopádne je to výborný rezník, či už Kyjevský, či Užhorodský:-)))
zinnajdha
Kyjevský kotlet to bolo kurča, ale užhorodský kotlet je vraj zo slepačieho mäsa. Aj ja sa pýtam, či nie je veľmi tvrdé ???

... parížania nevedia čo je to parížsky šalát a francúzi nevedia, čo sú to francúzske zemiaky...

pozdravujem všetkých ruso - ukrajinco- filov, Aj ja aj francúzi sme takíto...
stefanm
@zinnajdha keď sa pýtaš - odpoviem...bola to čerstvá sliepka , nie mrazená a mäsko bolo výborné,mäkké a veľmi som si pochutil.Hlavne preto,že ja nie som "cibulista" ale "cesnakár" a maslo som ochutil cesnakom!!!
hannah22
zaujímave a inšpirujúce, takže sliepočka hmmm, a to pivko ... :))
sracz
Vynikajúci voňavý chutný variant prípravy obľúbenej kuracinky. Maslo, samo o sebe, zjemňuje chuť každého jedla, a keď je naviac obohatené o čerstvú petržlenovú vňať plus bylikové korenie, tak potom => to je to pravé orechové. Aj ja mám, od skorej jari až do neskorej jesene na hriadkach, či na terase, alebo aspoň v kvetináčoch, bazaličku voňavú, materínsku dúšku, šalviu, rozmarín, i petržlenovú vňať, šťaveľ a coriander. Všetky druhy mäsa, ak píšem všetky, tak naozaj mienim všetky, od rýb až po divinu, prichucujem čerstvými bylinkami a sem tam pridám aj koliesko citróna, limetky, či pomaranča. Nebudem sa vyjadrovať k rcp samotnému a tobôž už nie k technologickému postupu jeho realizácie. Po prvé mi ti neprináleží a po druhé rešpektujem zásadu, že každý varí a pečie podľa svojich chutí, zvykov a rodinných tradícií. Čo je ale pre mňa nóvum, to je aspoň hodinová „siesta“ obalených rezňov, plnených bylinkami ochuteným maslom v chladničke. Tak toto beriem veľmi vážne, zapisujem si do svojej KK a pri najbližšej príležitosti použijem v praxi. Nielen preto, že to má logiku, ale aj ako „muž v rokoch“ s očakávaním nadvihujem obočie a so zvedavosťou horím očakávaním kvalitatívneho výsledku aj na druhom fronte (konci). Pripomína mi to starý „vihodňarski“ príbeh z okolia Košíc, keď z rieky Hornád pri Ťahanovciach, gazda naložil plnú fúru „kaviča“ – štrku a s kvapkajúcim nákladom hnal voz s koníkom na prístupovú cestu. Samozrejme v tento čas bol svah ešte zľadovatelý, Pejko sa pošmykol a spadol. Gazda nelenil a lopatou pod koňa začal hádzať štrk, čo zbadal na brehu stojaci asi 80 ročný dedko, ktorý sa všetečne opýtal: „Gazdo, co to robice? Ta sipem pod koňa kavič, abi še postavil! Na čo dedko popustil opasok na nohaviciach, odtiahol ich od brucha a požiadal gazdu – ta nasipce aj mňe tu do gačoch zo dva tri lopati”! Nuž vidíš, milý Štefan, dobra rada nad zlato! Ďakujem Ti za perfektný rcp a zo srdca Ti žičím oceán úspechov, okorenený množstvom dobrých rád a nápadov!
jozka2
skoro rano som sa dobre pobavilana sraczovym konikom so strkom,ale tuto pesnicku mam na jednom Cd ani neviem ako som k nemu prisla je to krasna piesen,vdaka stefanm




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia