Úžasné pohánkové dolky s marhuľovým maslom

Autor receptu: timeforacake

Pohánka je skvelé, zdravé a chutné semiačko plné proteínov, magnézia, mangánu, vlákniny a všetkých 8 esenciálnych mastných kyselín, ktoré naše telo potrebuje ako soľ. :) Tieto dolky sú úžasne jemné a keď si na ne rozotriete trošku domáceho marhuľového masla, budú to vaše nové obľúbené raňajky. Pre viac inšpirácie vás pozývam ku mne na blog: www.mygreenwonders.blogspot.com

Suroviny

Postup

  1. Najprv si spravíme marhuľové maslo. Pokrájajte alebo vymixujte si usušené marhule najemno. Zalejte ich v malej mmiske alkoholom(alebo vodou s troškou vanilkového extraktu) až kým nie sú celkom ponorené. Po asi 15 minútach ich zlejte a vymiešajte s maslom(ktoré je najlenajlepšie mať izbovej teploty). Pridajte štipku soli, vanilkový extrakt a vymiešajte do hladka. Mokrými rukami z masla vytvarujte šúľok, zabaľte ho do papiera na pečenie a dajte do chladničky. Ak si prajete, maslo si môžete aj osladiť medom alebo javorovým sirupom.
  2. Na palacinky si spolu zmiešajte múky, soľ, prášok do pečiva. Pridajte vajíčko,vanilkový extrakt,med a asi polovičku mlieka. Vymiešajte na hladkú kašu a pomaly pridajte aj zvyšok mlieka tak, aby ste dostali konzistenciu hustejšieho cesta-ako na dolky.
  3. Keď ste pripravení na varenie doliek, panvicu si rozohrejte na stredný príkon tepla a jemne povrch panvice potrite maslom alebo kokosovým olejom. Lyžicou cesto dolkujte na panvicu. Keď sa na povrchu doliek objavia bublinky, je na čase ich otočiť. Na druhej strane ich varte už len cca 1 minútku.
  4. Dolky podávajte natreté marhuľovým maslom a posypané vlašákmi. Dobrú chuť!