Úžasná bublanina

tajka06 - fotkatajka06, 14. mája 2014
Úžasná bublanina
Foto: tajka06

Asi pred rokom som v nejakom "koláčovom" časopise vyčítala recept na bublaninu. Ja odvtedy inú nepečiem. A keďže začína sezóna dobrôt zo záhrady, chcem Zobraziť celý popisAsi pred rokom som v nejakom "koláčovom" časopise vyčítala recept na bublaninu. Ja odvtedy inú nepečiem. A keďže začína sezóna dobrôt zo záhrady, chcem sa podeliť o recept :)

12
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

6 ks
225 g
50 g
180 g
500 g (môže byť i mrazené, zavárané)
 za hrsť podrvené
 na vymazanie formy
 na vysypanie formy
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Žĺtky s polovicou cukru vyšľaháme do penista,potom po troškách vmiešavame roztopené vlažné maslo.Z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme hustý sneh, ktorý s preosiatou múkou zapracujeme do žĺtkovej zmesi.

  2. 2

    Rozotrieme do pripravenej potretej a vysypanej tortovej formy ( tá moja má 26cm). Vopred umyté a odkvapkané ovocie zmiešame s piškótami a rovnomerne poukladáme na koláč.

  3. 3

    Po dopečení môžeme posypať práškovým cukrom:) Komu nebude chutiť, napíšte:D

Diskusia k receptu

srnkas
velmi pekny recept. dakujem. milujeme taketo kolace!
babkamt
Chutná bublanina. @mojack pozorne som čítala recept, no mlieko sa v ňom nespomína.
eviana
Bublanina vyzerá krásne, milujem bublaniny, neodolala by som veru tejto Tvojej... Tiež som nepochopila otázku @mojack ohľadom mlieka. Máš pocit, že na niečo zabudla?
mojack
sorry ... poplietlo ma ...vlažné maslo. Vlažné poznám len mlieko nie maslo. Rychlo som čitala ..začina fukať silný vietor a škoda by bolo kvetináčov , ktoré sú vonku.
:-))
tajka06
Maslo bezne nechávam roztopiť v mikrovlnke a nie je dobre ho davat do zltok uplne horuce. preto ho necham chvilu postat :)
veve
Super receptík, určite ho vyskúšam. Som vďačná hlavne za to, že je do tortovej formy a nie na celý plech, lebo nás je málo, my veľa nepojeme :-)
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Ja som ho dnes piekla a je skutočne veľmi obrý. Cesto ľahunké ako pierko. Výborný recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia