Asi pred rokom som v nejakom "koláčovom" časopise vyčítala recept na bublaninu. Ja odvtedy inú nepečiem. A keďže začína sezóna dobrôt zo záhrady, chcem Zobraziť celý popisAsi pred rokom som v nejakom "koláčovom" časopise vyčítala recept na bublaninu. Ja odvtedy inú nepečiem. A keďže začína sezóna dobrôt zo záhrady, chcem sa podeliť o recept :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 6 ks |
|
| 225 g |
|
| 50 g |
|
| 180 g |
|
| 500 g (môže byť i mrazené, zavárané) |
|
| za hrsť podrvené |
|
| na vymazanie formy |
|
| na vysypanie formy |
|
| na posypanie |
|
Postup
-
1
Žĺtky s polovicou cukru vyšľaháme do penista,potom po troškách vmiešavame roztopené vlažné maslo.Z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme hustý sneh, ktorý s preosiatou múkou zapracujeme do žĺtkovej zmesi.
- 2
Rozotrieme do pripravenej potretej a vysypanej tortovej formy ( tá moja má 26cm). Vopred umyté a odkvapkané ovocie zmiešame s piškótami a rovnomerne poukladáme na koláč.
- 3
Po dopečení môžeme posypať práškovým cukrom:) Komu nebude chutiť, napíšte:D
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









:-))