Utopence po domácky

segi - bez fotkysegi, 1. februára 2015
Utopence po domácky
Foto: segi

Recept k pivu a iným dobrotám nie len pre pánov

2kg
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

1,5 kg
0,5 l
1 ks
6 ks
1 ks
5 lístky
5 bobuliek




Postup

  1. 1

    dáme si variť NAKLADAČ podľa návodu na obale a pridáme bobkový list a celé čierne korenie. Zmes privedieme do varu.

  2. 2

    nakrájame si cibuľu a špekáčky (ja som použil kúpenskú údenú klobásku) na kolieska a striedavo ukladáme do pohára . Na každú vrstvu pokrájame 1 strúčik cesnaku. Po tomto úkone sa napijeme piva , aspoň 0,5L

  3. 3

    Uvarený nálev necháme úplne vychladnúť a až tak zalievame vopred pripravenú zmes v pohári. Necháme 2 dni v chlade odstáť. Kým nám chladne , vypijeme 1,5 L piva , aby nás navnadilo a naša chuť na utopence bola väčšia.

Diskusia k receptu

elalea
...variabilny a volny rcp.ja bez zelka a + cili+ster. uhorky+kapia+ nove korenie atd...ved kazdy podla seba nech urobi....;-)
mezi
Tieto maju chut ako z obchodu, Kostelecke uzeniny. Mala zmena, pridat 1CL bieleho pepru, nahriateho nad plamenom, na panvici, v rure a pod plus lyzicka bieleho rumu.
redakcia
Ďakujeme za upozornenie. Chyby v zaradení sme opravili.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia