Uletené krídelká

Marcel Kaník
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 29. januára 2010
Uletené krídelká
Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3,5 kg
6 ks
200 g




Postup

  1. 1

    Kuracie krídelká osolíme, okoreníme, obalíme v múke, vo vajíčku zmiešanom s mliekom. Nakoniec krídelká obalíme v detskej krupici zmiešanej s pomletými arašidmi. Vyprážame v rozohriatom oleji 8 – 10 minút.

  2. 2

    NÁŠ TIP: Čakáte návštevu a chcelo by to ľahkú večeru? Uletenými krídelkami očaríte aj pred výplatou. Môžeme podávať s chlebom, baraními rohmi, kyslými uhorkami a horčicou. Hodia sa aj ostré omáčky alebo dipy. Vyskúšajte napríklad s mexickou salsou.

Diskusia k receptu

sjuz
alebo s kapustovým šalátom..:)
retig
Sjuz, ďakujem za tip - vyskúšam šalát, krídelká nechám letieť. (- : -)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia