Uletené krídelká
Marcel Kaník
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 29. januára 2010
Šéfkuchár hotela Oravský háj v Trstenej, 29. januára 2010

Foto: Pravda - Ivan Majerský
10
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
3,5 kg |
|
6 ks |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
200 g |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Kuracie krídelká osolíme, okoreníme, obalíme v múke, vo vajíčku zmiešanom s mliekom. Nakoniec krídelká obalíme v detskej krupici zmiešanej s pomletými arašidmi. Vyprážame v rozohriatom oleji 8 – 10 minút.
- 2
NÁŠ TIP: Čakáte návštevu a chcelo by to ľahkú večeru? Uletenými krídelkami očaríte aj pred výplatou. Môžeme podávať s chlebom, baraními rohmi, kyslými uhorkami a horčicou. Hodia sa aj ostré omáčky alebo dipy. Vyskúšajte napríklad s mexickou salsou.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu