Údené koleno v rímskom hrnci (fotorecept)

Autor receptu: zuzanka1367

Bez zdĺhavej prípravy, šťavnatý a hodne rýchlo skonzumovaný obed.

4
porcie
20 minút
príprava
100 minút
na 200 °C

Postup

  1. Očistené zemiaky nakrájame na štvrťky, osolíme, pokvapkáme olejom, posypeme rascou. Takto ochutené ich vysypeme do vopred namočeného rímskeho hrnca.
  2. Na zemiaky navrstvíme trochu vyžmýkanú kvasenú kapustu, poprášime ju štipľavou paprikou a obložíme bobkovým listom.
  3. Surové údené koleno rozpolíme a položíme na kapustu, zakryjeme tak isto vopred namočeným vrchnákom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme taký čas koľko váži koleno, vážilo 1,5 kg tak 1,5 hodiny pečieme. Odkryjeme vrchnák, potrieme cesnakovou pastou a zapečieme do chrumkava....pohár oroseného piva je k tomu priam povinnosť...