Údené koleno v rímskom hrnci (fotorecept)
Autor receptu: zuzanka1367
Bez zdĺhavej prípravy, šťavnatý a hodne rýchlo skonzumovaný obed.
4 porcie |
20 minút príprava |
100 minút na 200 °C |
Postup
- Očistené zemiaky nakrájame na štvrťky, osolíme, pokvapkáme olejom, posypeme rascou. Takto ochutené ich vysypeme do vopred namočeného rímskeho hrnca.
- Na zemiaky navrstvíme trochu vyžmýkanú kvasenú kapustu, poprášime ju štipľavou paprikou a obložíme bobkovým listom.
- Surové údené koleno rozpolíme a položíme na kapustu, zakryjeme tak isto vopred namočeným vrchnákom a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme taký čas koľko váži koleno, vážilo 1,5 kg tak 1,5 hodiny pečieme. Odkryjeme vrchnák, potrieme cesnakovou pastou a zapečieme do chrumkava....pohár oroseného piva je k tomu priam povinnosť...