Foto: svetlusb
Medvedí cesnak miluje celá moja rodinka, takže vymýšľam rôzne recepty ako ho zužitkovať okrem pesta a polievočky.
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
V prvom rade si spravíme pesto z medvedieho cesnaku, robím každý rok rôzne pestá. V tomto recepte však použijeme obyčajné - na drobno posekaný medvedí cesnak zmiešame s olivovým olejom.
- 2
Lístkové cesto rozvaľkáme do obdĺžnika. Na polovicu cesta natrieme pesto z medvedieho cesnaku a zakryjeme druhou nenatretou polovicou cesta. Následne cesto ešte trochu pritlačíme valčekom.
- 3
Krájame cca 1 cm hrubé slížiky, zákrútime do špirály a preložíme na polovicu. Konce cesta riadne pritlačíme.
- 4
Položíme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 200 stupňoch cca 10 minút. Dobrú chuť! ❤️
Tiež tyčinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
dakujem pekne :)