Tyčinky

Tyčinky s medvedím cesnakom

Autor receptu: svetlusb

Medvedí cesnak miluje celá moja rodinka, takže vymýšľam rôzne recepty ako ho zužitkovať okrem pesta a polievočky.

15 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Postup

  1. V prvom rade si spravíme pesto z medvedieho cesnaku, robím každý rok rôzne pestá. V tomto recepte však použijeme obyčajné - na drobno posekaný medvedí cesnak zmiešame s olivovým olejom.
  2. Lístkové cesto rozvaľkáme do obdĺžnika. Na polovicu cesta natrieme pesto z medvedieho cesnaku a zakryjeme druhou nenatretou polovicou cesta. Následne cesto ešte trochu pritlačíme valčekom.
  3. Krájame cca 1 cm hrubé slížiky, zákrútime do špirály a preložíme na polovicu. Konce cesta riadne pritlačíme.
  4. Položíme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 200 stupňoch cca 10 minút. Dobrú chuť! ❤️