Tyčinky
Tyčinky s medvedím cesnakom
Autor receptu: svetlusb
Medvedí cesnak miluje celá moja
rodinka, takže vymýšľam rôzne
recepty ako ho zužitkovať okrem
pesta a polievočky.
15 minút príprava |
10 minút na 200 °C |
Postup
- V prvom rade si spravíme pesto z medvedieho cesnaku, robím každý rok rôzne pestá. V tomto recepte však použijeme obyčajné - na drobno posekaný medvedí cesnak zmiešame s olivovým olejom.
- Lístkové cesto rozvaľkáme do obdĺžnika. Na polovicu cesta natrieme pesto z medvedieho cesnaku a zakryjeme druhou nenatretou polovicou cesta. Následne cesto ešte trochu pritlačíme valčekom.
- Krájame cca 1 cm hrubé slížiky, zákrútime do špirály a preložíme na polovicu. Konce cesta riadne pritlačíme.
- Položíme na plech s papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme na 200 stupňoch cca 10 minút. Dobrú chuť! ❤️