Twix cookies fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 17. februára 2015

Trvanlivé sušienky chuťou podobnou obľúbeným tyčinkám Twix ma lákalo spraviť už dávnejšie. Nápad na ich pečenie som získala zo stránky: chef-in-training. com, ostatné je Zobraziť celý popisTrvanlivé sušienky chuťou podobnou obľúbeným tyčinkám Twix ma lákalo spraviť už dávnejšie. Nápad na ich pečenie som získala zo stránky: chef-in-training. com, ostatné je improvizácia...

35ks
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
350 g
230 g studené
30 g
80-120 ml ľadová
1/2 ČL
Plnka karamelová:
350 g
200 g
180-200 ml
1 ČL
Poleva čokoládová:
150 g
70 g (alebo tuk)
2 PL
50 g




Postup

  1. 1

    Do múky pridáme studené nakrájané maslo, cukor, soľ a rýchlymi pohybmi spravíme mrveničky. Nerobíme dlho, aby sme maslo neprehriali rukami. Pridávame ľadovú vodu a vymiesime cesto. Vodu nedajte naraz všetku, ak by bolo cesto veľmi tvrdé radšej pridajte vodu po lyžičkách. Hotové cesto zabalíme do fólie a odložíme na chladné miesto.

    Twix cookies (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vychladnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku približne 3 mm a vykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm. Kolieska rozdelíme na polovice, z druhej polovice povykrajujeme stredy niečim čo má menší priemer ako 6 cm, ja som využila pohár s priemerom 4,5 cm. Vykrojené stredy a zvyšky cesta znovu spojíme a odložíme do chladu kým pracujeme s povykrajovanými kolieskami.

    Twix cookies (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Okraje plných koliesok natrieme bielkom a priložíme naň koliesko s vykrojeným stredom a jemne popritláčame, takto postupujeme pokiaľ neminieme cesto, poukladáme na papier na pečenie a necháme znovu vychladnúť. Teraz sa mi hodil náš severne orientovaný balkón.

    Twix cookies (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vychladené kolieska popicháme špáradlom, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme približne 20 minút, pokiaľ nezozlátnu a necháme ich vychladnúť.

    Twix cookies (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pokiaľ nám kolieska chladnú, pripravíme si karamel. Na panvicu vysypeme cukor a necháme bez miešania rozpúšťať, prípadne len potriasame panvicou, ak ho budete miešať, tak sa vám narobia hrčky a tie sa dlho rozpúšťajú. Z cukru sa spraví sirup, ktorý bude mať zlatú farbu a začne karamelovo voňať. Vtedy je vhodná doba na prilievanie mlieka, alebo smotany, čo zvolíte. Dobre je mať mlieko izbovej teploty, alebo mierne teplé a tenkým pramienkom za stáleho miešania prilievame do horúceho karamelu, vždy len kúsok mlieka a zamiešať, vtedy Vám karamel nestvrdne, ostane hladký a nebudú v ňom hrčky. Keď dolejete mlieko vmiešajte nakrájané maslo, miešajte kým sa nerozpustí a nespojí s karamelom. Na záver pridajte lyžičku soli, tá krásne zvýrazní chuť karamelu. Hotový karamel prelejeme do nejakej nádoby z ktorej sa dobre nalieva.

    Twix cookies (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Karamel budeme nalievať do vzniknutého otvoru, pekne povrch a necháme ho ztuhnúť, zatiaľ si pripravíme čokoládovú polevu. Mliečnu čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme maslo a 1 lyžicu oleja, vymiešame na hladkú polevu v ktorej budeme naplnené cookies namáčať...

    Twix cookies (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cookies vykúpeme v čokoláde, rozpustíme si trošku tmavej čokolády, pridáme druhú lyžicu oleja naplníme sáčok, odstrihneme rožtek a ozdobíme...Nemusíte, môžete spraviť Vašu obľúbenú čokoládovú polevu, použiť iba horkú čokoládu, proste čo Vám doma chutí.

    Twix cookies (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Z karamelovej plnky Vám ostane asi 2 dcl, takže ak neviete, kde by ste ju použili, robte jej len polovičnú dávku, ja som robila zámerne viac, už keď som sa s ňou zabávala a naplnila som s ňou buchty na pare. ale neboli by márne ani palacinky :)

    Twix cookies (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Z tohto množstva cesta som naplnila 35 kusov cookies, sú chutné, hriešne :) a trvanlivé, ale len v prípade, že nemáte doma prázdninujúce deti :) Poteším sa ak niekto vyskúša.

    Twix cookies (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

radost
tak ja už ani neviem-či tu chodím kvôli foto..či kvôli receptu..
oko má radosť..aj jazyk by určite mal..
šikovné ste tu ..varecháčky..:-)
Ps.:
pošepky:ja som sa rozhodla dnes pochovať /vlastnú/ basu a od zajtra pestovať štíhlu krásu..:-)
záver:slintám naprázdno..:-)
radost
pre@smejkad
povedať je ľahké..:-)
nooo
kto by už len rozkázal babke..??
neposlúchne nikoho..seba duplom nie..
to všetko horevyššie je len také krasorečnenie..:-)
frezia68
Pred hodinkou som prišla z mesta,kde sa oslavoval koniec fašiangov.Prehliadka rôznych súborov,zábava,pohostenie...bude asi aj v telke.Teraz som kukla na Varechu a tu taká krása.***** ukladám :-)))
mata3636
ach, jaj, mňam. kedy už, kedyyy, vymyslia ochutnávku cez obrazovku? :-)) ochutnali by sme len kúsok, len tak "pod jeden zub". ani by sme nepribrali :-)
tiginko
nuž ja už nemám ani čo dodať... ty už nás tu poriadne valcuješ svojimi receptami Zuzka. Paráda
sovka62
Zuzička, áno, chef-in-training a na univerzite a hádam už aj postgraduál. Zvládla si to na 100 hviezdičiek, dokonalé. Ukladám a ak sa zotavím po operácii, vyskúšam. Blahoželám, si šikovná.
motyka
Tak ja toto peicť nemôžem. Do 1/2 hodiny po vybratí z rúry, by nebol ani kúsok. Ukladám do K.K. a urobím až na Veľkú noc. Vtedy je dovolené takmer všetko. Alebo sa vyhovorím, že je dovolené.
Nádherná a precízna práca. Výborný postup aj rada na dobrý karamel. Oceňujem, chválim a obdivujem takéto šikovnice. .
havino
veľmi sami páčia, ja by som rada zahryzla do svojich twix a teda ukladám a určite príde na ne čas, starší len twix kupuje ked má chuť na sladké, vdaka, krásny recept
safran
sotva to kedy spravím, ale absolútna paráda :-)
tá rozrezaná polovička by mi stačila na okoštovanie, ak zostala (čomu neverím :-))
soncya
Krása nevídaná! KK a všetky hviezdičky k tomu! :)
bambulkaaa
Zabudla som pochváliť robila som ich a sú fan-tas-tic-kééé a ten karamel hmmmmmm mňam ***** a vďaka za recept ;)
1x radost
havino
@Zuzanka , som si dnes dala do tela, vdaka Tebe, ten karamel, to je, oj čo mňa všetko napadá, takýto som ešte nerobila, pekne sa mi rozmiešal, bez problémov, je jedna báseň, ostalo mi, vedome som tiež dávku podľa Teba, no si ja s ním poradím teda veru už, kde s ním a s tou soľou, čítala som to viac krát, ale netrklo by ma, dokonalosť. Čo som sa ho ja naolizovala. Už sú v chladničke, pekne poukladané, 50 ks, oddelené papierom, idú čakať do zajtra a do nedele. Nalievanie karamelu, ma kapánek potrápilo, ono sa Ti povie a je čas nalievať, to by som, ale musela byť zručná, ako Ty a kolieskam urobiť také pekné mantinely, ale aj s tým si na budúce poradím, jednoducho hrubšie cesto si na ne vyguľam, pretože mi za čerstva vytekal, ale nestresovala som, tuhol parádne a potom to už šlo fajn, takže komu sa nepodaria chrániče na okraji koliesok, tak, ako sa patrí, nechať karamel stuhnúť chvíľu, samo ukáže, ako to parádne pôjde už. Cesto úplne bez chyby, pracovalo sa s ním perfektne, nič nelepilo, bez chyby. No a ich chuť, nezvyknem to písať, ale teraz musím mňam. Kto rád takéto hriešne sladké, neoľutuje. Aj ked presladené nie sú, lebo v ceste je menej cukru zámerne.



katka78
Minule som vo svojej KK hľadala inšpiráciu na niečo sladké a znovu sa pohľadom pokochala na tomto recepte.. a teraz zase pri fotkách od @havino.. máte ich dievčatá obe vydarené!
havino
@gabriele , ale aké ohromné na jazyku z času na čas sú tieto prázdne kalórie, že kalorické sú s tým súhlasím, ale jeden, dva kúsky a dosť, neublíži zdravému telu, ani nepomôže a s kalóriami pri umývaní okien, celého domu a obrábaní záhrady , čiže s následným pohybom si telo s prázdnymi kaloriami hravo poradí. Každému počet kúskov podľa zdravého uváženia a kto si koľko môže dovoliť a moje je takéto. Sú vynikajúce.
zuzanka1367
@havino toľko pozitívnej energie ide z Tvojich písmenok, ďakujem za dôveru k mojim receptom :) Ten karamel je naozaj božský! Pri obrázku č.5 je taká plastová odmerka, niekedy dávno bola priložená k Here a tá má taký zobáčik, s tým sa ten karamel nalieval jedna radosť, ale to také muchy sama vychytáš a druhý krát to pôjde ako nič :) Dúfam, že sa mi dnes bude čkať, keď s na nich dnes pochutnáte :) @katka78 nekochaj sa len nad fotkou, skutočnosť je omnoho lepšia :) sa teším na fotku, kto by odolal toľkým provokáciam :D @gabriele áno súhlasím, ale veru aj s tým čo napísala @havino , občas treba aj zhrešiť a ja mám sladké rada, no čo už :) Ta nejaká neresť musí byť :) Ďakujem Vám dievčatá!
mariamka
boze,, dievcence, nerobite aj donaskovu? robim taku oslavu, ja uz by som len vygravirovala meno, taky prezent, a naspodku meno autora, co vy na to? ale termin suri :)
tiginko
baby ste úžasne šikovné, jedna ako druhá. Možno aj ja raz, keď budem mať viac času, sa podujmem na takéto piplavé dobroty. Ste skvelé!
gabriele
@havino asi neuveris, ale s Tebou suhlasim :) ...a samozrejme aj so Zuzkou...raz za cas takto sladko kaloricky zhresit urcite nezaskodi :)...inac vyzeraju super...asi aj ja zhresim :)
zuzanka1367
Takto dievčatá, sú objednané na synovú stužkovú, ak vydržíte do 13.11. a samozrejme prídete pomôcť :) tak Vám aj domov zabalím:) Počet pomocmých víl je neobmedzení!!!
mariamka
Zuzanka tak to si dobre obmedzila, ani neviem, ako sa víla definuje a vobec ako vypada,, sorry, asi sa nezucastnim :) ale s balickom pocitam!
danda3
Zuzka, dúfam, že aj mne sa také podaria, určite sa k nim raz dokopem, na budúci rok bude toľko príležitostí na ich prípravu, tak snáď s nimi zabodujem...♥
Tánička, perfektné, nemajú chybu.♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia