Tvarohový veniec s marhuľami

Autor receptu: marienka44

Pravidelne dostávam do mojej e-mailovej schránky zo stránky www.oetker.sk nové recepty a toto je posledný novoročný tip na vynikajúci a ľahký múčnik. Ja som to pozmenila a cesto som upiekla v bábovkovej forme.

20
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. 1. Na prípravu cesta necháme marhule dôkladne odkvapkať na sitku a nakrájame ich na malé kúsky.
  2. 2. Maslo alebo margarín vyšľaháme v mise elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Za stáleho miešania pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ a arómu. Postupne pridáme vajcia. Každé vajce šľaháme na najvyššom stupni asi pol minúty. Do hmoty zašľaháme tvaroh a citrónovú šťavu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a v dvoch dávkach na strednom stupni krátko zašľaháme. Ručne pomocou varechy vmiešame kúsky marhúľ.
  3. 3. Do vymastenej a múkou vysypanej formy vložíme do priehlbín mandle. Cesto nanesieme pomocou dvoch polievkových lyžíc po kôpkach na mandle tak, aby mandle zostali v priehlbinách, a povrch uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
  4. 4. Upečený veniec necháme 10 minút vychladnúť vo forme na veniec , priemer 26 cm, uvoľníme a vyklopíme
  5. 5. Na prípravu polevy prepasírujeme džem cez sitko, pridáme vodu a v malom hrnci za stáleho miešania krátko povaríme. Nanesieme na povrch korpusu pomocou štetca alebo pierka a necháme vychladnúť. Ja som mala po ruke čokoládovú polevu v malej jenskej miske, tak som použila túto. Nanášala som ju štetcom, ale nie som spokojná s celkovým vzhľadom bábovky. Ale chutila, hlavne vnukovi. :-)