Tvarohový veniec s marhuľami
Autor receptu: marienka44
Pravidelne dostávam do mojej e-mailovej schránky zo stránky www.oetker.sk nové recepty
a toto je posledný
novoročný tip na vynikajúci a ľahký múčnik. Ja som to pozmenila a cesto som upiekla v
bábovkovej forme.
20 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- 1. Na prípravu cesta necháme marhule dôkladne odkvapkať na sitku a
nakrájame ich na malé kúsky.
- 2. Maslo alebo margarín vyšľaháme v mise elektrickým ručným šľahačom na
najvyššom stupni dohladka. Za stáleho miešania pridáme cukor, vanilínový
cukor, soľ a arómu. Postupne pridáme vajcia. Každé vajce šľaháme
na najvyššom stupni asi pol minúty. Do hmoty zašľaháme tvaroh a citrónovú
šťavu. Múku zmiešame s kypriacim práškom a v dvoch dávkach na strednom
stupni krátko zašľaháme. Ručne pomocou varechy vmiešame kúsky marhúľ.
- 3. Do vymastenej a múkou vysypanej formy vložíme do priehlbín mandle.
Cesto nanesieme pomocou dvoch polievkových lyžíc po kôpkach na mandle
tak, aby mandle zostali v priehlbinách, a povrch uhladíme.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
- 4. Upečený veniec necháme 10 minút vychladnúť vo forme na veniec , priemer 26 cm, uvoľníme
a vyklopíme
- 5. Na prípravu polevy prepasírujeme džem cez sitko, pridáme vodu
a v malom hrnci za stáleho miešania krátko povaríme.
Nanesieme na povrch korpusu pomocou štetca alebo pierka a necháme
vychladnúť.
Ja som mala po ruke čokoládovú polevu v malej jenskej miske, tak som použila túto.
Nanášala som ju štetcom, ale nie som spokojná s celkovým vzhľadom bábovky. Ale chutila, hlavne vnukovi. :-)