Tvarohový krémovník

matus113 - fotkamatus113, 20. mája 2010
Tvarohový krémovník
Foto: matus113

Ďalší z mnohých tvarohových dezertov

65 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

220 g
120 g
120 g
1 ks
2 ks
1 PL
1 KL
500 ml
2 ks
150 g
1 ks
1 ks
3 ks
1 ks
100 ml
5 ks
5 PL




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie na cesto sú vypísané v poradí ako prvé - až po mlieko. Tieto ingrediencie zmiešame a vypracujeme z nich cesto. Na vymastený a vysypaný plech si dáme vypracované cesto, ktoré roztlačíme po celom plechu. Môžeme si pomôcť tým, že si trochu navlhčíme ruky.

  2. 2

    Na plnku potrebujeme potom nasledovné ingrediencie: 500 ml mlieka, 2 tvarohy, 150 g práškového cukru, 1 zlatý klas, 1 vajce, 3 žĺtky, 1 vanilkový cukor a 1 dl oleja. Všetko zmiešame mixérom. Keď máme plnku rozmixovanú, vylejeme ju na roztlačené cesto. Dáme piecť na 180 stupňov.

  3. 3

    Po pol hodine pečenia, približne 10 minút pred celkovým upečením cesto vytiahneme a vyšľaháme sneh z 5 bielkov a 5 lyžíc kryštálového cukru. Vyšľahaný sneh vylejeme na cesto, rozotrieme a dáme ešte do trúby zapiecť na 10 minút, aby sa sneh sfarbil.

Diskusia k receptu

Vymazať
1956
Poznám, je výborný piekla som ho minulý týždeň.Do bielkov pridávam múčkový sneh, nezostávajú na povrchu vodavé kropky -nerosí sa.
Vymazať
evanaaa
Keby som si nepozrela video, tak by som dala celé vajcia - 2 ks do cesta a 6 žľtkov do plnky, nebolo to v popise dobre uvedené, teraz už viem, ako to má byť.
Vymazať
alexdidi
robievam tento koláč už veľmi dlho a je naozaj výborný a obľúbený...@1956 predpokladám, že si myslela múčkový cukor a že to je tiež práškový cukor, ale po tom sa mi robia tiež kvapôčky...práve včera som piekla i keď rebarborový so snehom...
Vymazať
tothka
1956, prosím čo je podľa teba múčkový sneh, ktorý pridávaš v tomto koláči do bielkov. Ďakujem.
Vymazať
retig
Prečo si toľko vareškárov mýli ingrediencie (prísady, primiešaniny) a suroviny?
Vymazať
diabambulka
tento kolacik je vyborny, robievam ho uz dlho a patri medzi oblubene kolace mojej rodinky, urcite odporucam a zarucujem ze uz si receptik isto zapisete a budete ho robit castejsie
Vymazať
zafira212
tento recept som už strašne dávno hľadala, díky zaň :-)) ... ja ho robievam do tortovej formy_(obsah ten istý) ... vyzerá super aj ako tortička ...
Vymazať
helga2
Aj ja ho často robievam.Je výborný.Len ja do cesta dávam aj kakao.Lepšie to vyzerá .Dole tmavé cesto,potom žltý tvarohový krém a vrch biela pena.
Vymazať
meny
evanaaa - keď vyskúšaš dia verziu napíš, resp. doplň ingrediencie a hlavne napíš , ako chutil
Vymazať
bibicka
Matus113, ešte teplý sme ho okoštovali a môžem povedať, božská chuť, úplný tvarohový zázrak. Už som dávno tak lahodný koláčik nejedla. Postup som dodržala presne podľa Teba. Mám tiež syna Matúša, troška mladšieho ako Ty a ten mi povedal, že predsa od Matúša ani iný ako výborný koláč nemôže byť! Tak vďaka za recept.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia