Foto: matus113
Ďalší z mnohých tvarohových dezertov
príprava
na 180 °C
Suroviny
220 g |
|
120 g |
|
120 g |
|
1 ks |
|
2 ks |
|
1 PL |
|
1 KL |
|
500 ml |
|
2 ks |
|
150 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
100 ml |
|
5 ks |
|
5 PL |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie na cesto sú vypísané v poradí ako prvé - až po mlieko. Tieto ingrediencie zmiešame a vypracujeme z nich cesto. Na vymastený a vysypaný plech si dáme vypracované cesto, ktoré roztlačíme po celom plechu. Môžeme si pomôcť tým, že si trochu navlhčíme ruky.
- 2
Na plnku potrebujeme potom nasledovné ingrediencie: 500 ml mlieka, 2 tvarohy, 150 g práškového cukru, 1 zlatý klas, 1 vajce, 3 žĺtky, 1 vanilkový cukor a 1 dl oleja. Všetko zmiešame mixérom. Keď máme plnku rozmixovanú, vylejeme ju na roztlačené cesto. Dáme piecť na 180 stupňov.
- 3
Po pol hodine pečenia, približne 10 minút pred celkovým upečením cesto vytiahneme a vyšľaháme sneh z 5 bielkov a 5 lyžíc kryštálového cukru. Vyšľahaný sneh vylejeme na cesto, rozotrieme a dáme ešte do trúby zapiecť na 10 minút, aby sa sneh sfarbil.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu