Tvarohový krémovník

Autor receptu: matus113

Ďalší z mnohých tvarohových dezertov

65 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky ingrediencie na cesto sú vypísané v poradí ako prvé - až po mlieko. Tieto ingrediencie zmiešame a vypracujeme z nich cesto. Na vymastený a vysypaný plech si dáme vypracované cesto, ktoré roztlačíme po celom plechu. Môžeme si pomôcť tým, že si trochu navlhčíme ruky.
  2. Na plnku potrebujeme potom nasledovné ingrediencie: 500 ml mlieka, 2 tvarohy, 150 g práškového cukru, 1 zlatý klas, 1 vajce, 3 žĺtky, 1 vanilkový cukor a 1 dl oleja. Všetko zmiešame mixérom. Keď máme plnku rozmixovanú, vylejeme ju na roztlačené cesto. Dáme piecť na 180 stupňov.
  3. Po pol hodine pečenia, približne 10 minút pred celkovým upečením cesto vytiahneme a vyšľaháme sneh z 5 bielkov a 5 lyžíc kryštálového cukru. Vyšľahaný sneh vylejeme na cesto, rozotrieme a dáme ešte do trúby zapiecť na 10 minút, aby sa sneh sfarbil.