Tvarohový krémeš

kristif - bez fotkykristif, 25. marca 2013
Tvarohový krémeš
Foto: kristif

Toto je recept na extra jednoduchý a veľmi chutný tvarohový krémeš. Chutí výborne a príprava je veľmi jednoduchá.

4
porcie
60 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1 bal
Plnka:
1/2 l
1 ks
150  g
4 ks
1 ks
500 g (2 bal)
100  g
4 ks




Postup

  1. 1

    Lístkovým cestom vyložíme plech aj boky plechu. Pripravíme si plnku a to tak, že mierne vyšlaháme mlieko, vanilkový cukor, práškový cukor, žĺtky, zlatý klas a tvaroh.

  2. 2

    Dáme piecť a na napoly upečený krémeš dáme 4 vyšlahané bielka so 100 g cukru a pomaly dopečieme. Na vrchu sa nám potom vytvoria takéto pekné bodky.

Diskusia k receptu

silvi
tiež ho pečiem ale enchápem tie bublinky na pene prečo sa stále robia a či sa tomu nedá vyhnuť
ajuschka
:) toto je cukrikovy kolac mojej babky :) robieva ho naspodu s orechovym cestom. zboznujem ho!
garanco
Tie bodky na snehu sa nezrobia, keď budeš sneh šľahať nad parou a až potom ho dáš piecť.
kristif
Nám sa takto podaril s tými bodkami, a podľa mňa je to tak aj krajší krémeš, taký netradičný a vyzdobený.
klaura
ja zas robievam s kakaovým cestom ... a bodky, slzičky sa urobia vždy ...
evanaaa
Mne sa tie bublinky páčia, zrejme je to cukrom, ja nešľahám ani nad parou ale robím so sladidlom, tak preto.
anyx
je to výborný zákusok, ja robievam cesto z týchto surovín:
Cesto:
220 g polohrubej múky
120 g Hery
120 g múčkového cukru
1 vajce
2 žĺtky
1 KL Kypriaceho prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
toto kakaové cesto v kombinácii s touto plnkou je výborné
a plnka táto istá, ako je v tomto recepte
belo
Ake si mala rozmery plechu? Lebo chcela by som urobiť polovičnú porciu, a nie som si istá, aký menší plech mam pouzit... Tiez ma pletie to, ze si tam napísala, ze vyjdú len 4 porcie...
belo
No, dnes som ten koláč piekla. Chuti dobre, ale ja som urobila celú porciu na klasický plech a kolacik bol taký nízky ako placka. Nie je tam cítiť pudingova zmes, len tvaroh, a ten sneh tiez nebol všade lebo plech bol príliš veľký aby sa ten sneh rozotrel po celom kolaci. Nabudúce použijem ovela menší plech aby som to mala vysoké. A ako to pecies, používaš pri pečení aj ventiláciu alebo niečo, lebo ja som to v rúre musela nechať oveľa dlhšie lebo bielka ani nezhnedli a neboli tam nakoniec ziadne bodky, a ta tvarohovo-pudingova zmes nebola moc dopecena... Neviem, vôbec mi to nevislo, ani pecenie, ani rozmer plechu. Myslíte, ze chybou bol len ten plech?
luss44
@belo ja tento krémeš robím tiež na klasický plech s vyššími krajmi a mám ho pekný vysoký, takže v tom chyba nebude... nedávam lístkové cesto, ale ako napr.  varecha.pravda.sk/recepty/tvarohovy-kremes-fotorecept/151...
- také akoby linecké, ale môže byť aj lístkové, je to rýchlejšie. Predpečiem si najprv len samotné cesto na plechu a potom vylejem vymixovanú plnku, dám znovu piecť a keď stuhne, tak natriem sneh z bielkov a nechám ešte zapiecť do zlatohneda - aj s tými zlatými bodkami navrchu :) Nechám ho úplne vychladnúť a až potom krájam, vtedy je pekne stuhnutý. Skúšaj ďalej, určite Ti nabudúce výjde na jednotku, aj mne sa občas niečo nepodarí, si šikulka keď už pečieš krémeše :)
tothka
Presne tento recept hľadám, pretože si nepamätám či mám dať jeden, alebo dva krémové prášky. Ďakujem za osvieženie pamäti, syn ma oň poprosil a už som ho dávno nerobila a akosi my zlyhávala pamäť. My ho voláme upotený krémeš, práve podľa tých cukrových perličiek, ktoré za na ňom vytvoria, tvoj je nádherne "upotený"




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia