Foto: kristif
Toto je recept na extra jednoduchý a veľmi chutný tvarohový krémeš. Chutí výborne a príprava je veľmi jednoduchá.
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
10 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkovým cestom vyložíme plech aj boky plechu. Pripravíme si plnku a to tak, že mierne vyšlaháme mlieko, vanilkový cukor, práškový cukor, žĺtky, zlatý klas a tvaroh.
- 2
Dáme piecť a na napoly upečený krémeš dáme 4 vyšlahané bielka so 100 g cukru a pomaly dopečieme. Na vrchu sa nám potom vytvoria takéto pekné bodky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Cesto:
220 g polohrubej múky
120 g Hery
120 g múčkového cukru
1 vajce
2 žĺtky
1 KL Kypriaceho prášku do pečiva
2 lyžice kakaa
toto kakaové cesto v kombinácii s touto plnkou je výborné
a plnka táto istá, ako je v tomto recepte
- také akoby linecké, ale môže byť aj lístkové, je to rýchlejšie. Predpečiem si najprv len samotné cesto na plechu a potom vylejem vymixovanú plnku, dám znovu piecť a keď stuhne, tak natriem sneh z bielkov a nechám ešte zapiecť do zlatohneda - aj s tými zlatými bodkami navrchu :) Nechám ho úplne vychladnúť a až potom krájam, vtedy je pekne stuhnutý. Skúšaj ďalej, určite Ti nabudúce výjde na jednotku, aj mne sa občas niečo nepodarí, si šikulka keď už pečieš krémeše :)