Tvarohový koláč vaľkaný (fotorecept)
Autor receptu: monnikka
Jednoduchý tvarohový koláč zo starej kuchárskej knihy.
25 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Polohrubú múku, soľ, zmäknuté maslo, žĺtky a smotanu zmiesime na cesto, ktoré rozdelíme na dve časti a postupne vyvaľkáme na veľkosť plechu.
- Vyvaľkaný diel uložíme na pomastený a pomúčený plech a pripravíme si plnku.
Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, postrúhanou citrónovou kôrou a smotanou, pridáme múku, hrozienka a tuhý sneh z bielkov.
- Plnku rozotrieme na cesto na plechu a prikryjeme druhým vyvaľkaným dielom cesta, popicháme vidličkou, potrieme kyslou smotanou a upečieme pri 180 stupňoch. Ja som piekla 35 minút.
- Vychladnutý môžme poprášiť cukrom.