Tvarohový koláč vaľkaný (fotorecept)

Autor receptu: monnikka

Jednoduchý tvarohový koláč zo starej kuchárskej knihy.

25 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Postup

  1. Polohrubú múku, soľ, zmäknuté maslo, žĺtky a smotanu zmiesime na cesto, ktoré rozdelíme na dve časti a postupne vyvaľkáme na veľkosť plechu.
  2. Vyvaľkaný diel uložíme na pomastený a pomúčený plech a pripravíme si plnku. Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom, postrúhanou citrónovou kôrou a smotanou, pridáme múku, hrozienka a tuhý sneh z bielkov.
  3. Plnku rozotrieme na cesto na plechu a prikryjeme druhým vyvaľkaným dielom cesta, popicháme vidličkou, potrieme kyslou smotanou a upečieme pri 180 stupňoch. Ja som piekla 35 minút.
  4. Vychladnutý môžme poprášiť cukrom.