Recept z mojej receptovej písanky a kedže je taký osviežujúci, najradšej ho pečiem v lete. Už som ho vyskúšala upiecť aj ako tortu a kedže zo začiatku som mala najradšej také recepty kde sa nemuselo vážiť, tak tento mám aj kvôli tomu obľúbený a aj chuťovo je výborný.
Suroviny
6 ks |
|
6 polievkové lyžice |
|
6 polievkové lyžice |
|
2 polievkové lyžice |
|
1 /2 |
|
1dcl |
|
Plnka I: | |
500g |
|
250g |
|
1 |
|
8 polievkové lyžice |
|
Plnka II: | |
1l |
|
1 prášok |
|
7 polievkové lyžice |
|
2 prášky |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cesto: Celé vajcia s cukrom vyšlaháme a postupne pridávame olej, múku, prášok do pečiva a kakao. Cesto vylejeme na pomastený a pomúčený plech a upečieme. Plech som použila s rozmerom 36x26 cm.
- 2
Plnka I: Maslo vymiešame s práškovým a vanílkovým cukrom, pridáme tvaroh a podľa chuti môžme pridať aj troška rumu. Plnku rozotrieme na vychladnutý koláč.
- 3
Plnka II: V 500 ml vody na ohni rozpustíme cukor a šumienku (zvyknem kupovaťTang-pomaranč) V ďalších 500 ml vody rozmiešame 2 prášky Zlatý klas a vlejeme do vriaceho cukrového roztoku. Za stáleho miešania necháme zhustnúť. Necháme želatínu troška vychladnúť a potom rozotrieme na tvarohovú plnku. Odložíme na chladné miesto a po stuhnutí koláč pokrájame. Dobrú chuť!
Ďalšie recepty:
- 2
Zákusok s tvarohom môžem vždy ... tento je aj pekne farebne zladený ... vyskúšam