Tvarohový koláč s vanilkovým krémom
Foto: aleana
Tento recept som našla na pintereste. Zaujala ma plnka, lebo takú som ešte nerobila, tak som si povedala, že ho vyskúšam. A je naozaj Zobraziť celý popisTento recept som našla na pintereste. Zaujala ma plnka, lebo takú som ešte nerobila, tak som si povedala, že ho vyskúšam. A je naozaj vynikajúci!
porcií
na 180/160 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
75 g |
|
75 g |
|
2 ks |
|
1/2 ČL |
|
Náplň: | |
250 ml |
|
1 ks |
|
250 g krémový |
|
3 ks |
|
2 PL |
|
150 g |
|
2 ks |
|
Voliteľné: | |
posekaná |
|
|
Postup
-
1
Z múky, cukru, masla a žĺtkov si zamiesime linecké cesto a dáme ho do chladu na 30 minút.
- 2
Príprava plnky: Žĺtky si vyšľaháme s časťou cukru (ja som dala približne polovicu), pridáme semienka z vanilkového struku, múku, mlieko a dobre rozmiešame. Nalejeme do väčšieho hrnca a na miernom ohni za stáleho miešania uvaríme krém, ktorý necháme vychladnúť.
- 3
Tvaroh si rozmiešame so štvrtinou cukru a spojíme s vychladnutým krémom. Z bielkov a zvyšného cukru vyšľaháme sneh a jemne vmiešame do krému.
- 4
Tortovú formu s priemerom 24 cm si vyložíme papierom na pečenie. Z cesta odkrojíme približne tretinu, z ktorej urobíme pásiky. Zvyšok rozvaľkáme a vložíme do formy. Okraje cesta povytiahneme trochu aj na boky.
- 5
Krém nalejeme do formy a na vrch pokladieme pásiky cesta. Vložíme do rúry vyhriatej na 180 °C. (Ja som piekla v teplovzdušnej rúre na 160 °C). Pečieme približne 40 minút, do zlatista. Dobrú chuť!
Tiež tvarohový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu