Tvarohový koláč
Tvarohový koláč s broskyňami a makom
Autor receptu: razomzastolom
Tvarohový koláč je veľmi jemný a chutný.
12 porcií |
30 minút príprava |
60 minút na 180/175 °C |
Postup
- Príprava cesta: Zľahka zmiešať múku, prášok do pečiva, kakao a maslo. Pridať žĺtky a cukor, vypracovať cesto.
Cesto vložiť na 30 minút do mrazničky.
- Príprava tvarohovej plnky: Do tvarohu pridať kryštálový a vanilkový cukor, kyslú smotanu, vajce, puding a krupicu a rozmixovať.
Tvarohovú hmotu rozdeliť na 2 časti, do jednej pridať mletý mak, dobre premiešať.
- Zostavovanie koláča: Polovicu cesta z mrazničky nastrúhať na strúhadle do formy (9x28 cm) vystlanej papierom na pečenie a piecť 10 min pri 180 °C.
Na predpečené cesto dať nakrájané broskyne. Potom navrstviť tvarohové plnky, striedavo bielu a makovú.
Druhú polovicu cesta nastrúhať a piecť ďalších 50 min pri 175 °C.
Tvarohový koláč z formy vyberať, keď je studený.
- Odkaz na videorecept: https://youtu.be/E4cG9EyMS04