Tvarohový koláč

Tvarohový koláč s broskyňami a makom

Autor receptu: razomzastolom

Tvarohový koláč je veľmi jemný a chutný.

12
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 180/175 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava cesta: Zľahka zmiešať múku, prášok do pečiva, kakao a maslo. Pridať žĺtky a cukor, vypracovať cesto. Cesto vložiť na 30 minút do mrazničky.
  2. Príprava tvarohovej plnky: Do tvarohu pridať kryštálový a vanilkový cukor, kyslú smotanu, vajce, puding a krupicu a rozmixovať. Tvarohovú hmotu rozdeliť na 2 časti, do jednej pridať mletý mak, dobre premiešať.
  3. Zostavovanie koláča: Polovicu cesta z mrazničky nastrúhať na strúhadle do formy (9x28 cm) vystlanej papierom na pečenie a piecť 10 min pri 180 °C. Na predpečené cesto dať nakrájané broskyne. Potom navrstviť tvarohové plnky, striedavo bielu a makovú. Druhú polovicu cesta nastrúhať a piecť ďalších 50 min pri 175 °C. Tvarohový koláč z formy vyberať, keď je studený.
  4. Odkaz na videorecept: https://youtu.be/E4cG9EyMS04