Foto: lan
Pôvodný recept som trochu zmenila. Rýchly a jednoduchý koláčik s množstvom bielkovín a tuku, bez lepku a bez pridaného cukru.
porcie
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Predhrejeme rúru na 190 stupňov a vymastíme menší plech/formu – najlepšie kovovú Umyjeme sušené hrozienka, posekáme a potom zmiešame s citrónovou šťavou a romixujeme -bude slúžiť ako sladidlo V miske dobre vymiešame ricottu, žĺtka, hrozienka s citrónou šťavou, strúhaný kokos a vanilku
- 2
Zvlášť vyšľaháme z bielkov sneh. Opatrne vmiešame sneh do ricottovej hmoty a vylejeme do formy
- 3
Pečieme kým okraje nezhnednú a potom necháme koláč vychladnúť – horúci sa nedá dobre krájať. Na ozdobenie môžeme použiť ďalšie ovocie (bobuľovité má najmenej cukru) poznámka: ak použijete hrubú keramickú formu, doba pečenia sa zdvojnásobí
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu