Tvarohový koláč podľa Dr. Davisa
Autor receptu: lan
Pôvodný recept som trochu zmenila. Rýchly a jednoduchý koláčik s množstvom bielkovín a tuku, bez lepku a bez pridaného cukru.
4 porcie |
14 minút príprava |
20 minút na 190 °C |
Postup
- Predhrejeme rúru na 190 stupňov a vymastíme menší plech/formu – najlepšie kovovú
Umyjeme sušené hrozienka, posekáme a potom zmiešame s citrónovou šťavou a romixujeme -bude slúžiť ako sladidlo
V miske dobre vymiešame ricottu, žĺtka, hrozienka s citrónou šťavou, strúhaný kokos a
vanilku
- Zvlášť vyšľaháme z bielkov sneh.
Opatrne vmiešame sneh do ricottovej hmoty a vylejeme do formy
- Pečieme kým okraje nezhnednú a potom necháme koláč vychladnúť – horúci sa nedá dobre krájať.
Na ozdobenie môžeme použiť ďalšie ovocie (bobuľovité má najmenej cukru)
poznámka: ak použijete hrubú keramickú formu, doba pečenia sa zdvojnásobí