Tvarohový koláč podľa Dr. Davisa

Autor receptu: lan

Pôvodný recept som trochu zmenila. Rýchly a jednoduchý koláčik s množstvom bielkovín a tuku, bez lepku a bez pridaného cukru.

4
porcie
14 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Predhrejeme rúru na 190 stupňov a vymastíme menší plech/formu – najlepšie kovovú Umyjeme sušené hrozienka, posekáme a potom zmiešame s citrónovou šťavou a romixujeme -bude slúžiť ako sladidlo V miske dobre vymiešame ricottu, žĺtka, hrozienka s citrónou šťavou, strúhaný kokos a vanilku
  2. Zvlášť vyšľaháme z bielkov sneh. Opatrne vmiešame sneh do ricottovej hmoty a vylejeme do formy
  3. Pečieme kým okraje nezhnednú a potom necháme koláč vychladnúť – horúci sa nedá dobre krájať. Na ozdobenie môžeme použiť ďalšie ovocie (bobuľovité má najmenej cukru) poznámka: ak použijete hrubú keramickú formu, doba pečenia sa zdvojnásobí