Foto: summerx
Môj prvý cheesecake:)
na 170-180 °C
Suroviny
300 g |
|
1 čl |
|
100 g |
|
1 čl |
|
štipka |
|
125 g |
|
2 |
|
250 g |
|
250 g |
|
125 g bez príchute (alebo iná) |
|
1 ks |
|
|
|
|
|
2 PL |
|
3 čl |
|
|
|
3 PL |
|
|
|
1 PL |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Múku, PDP, cukor, citrónovú kôru a soľ zmiešame, pridáme maslo, vajcia. Vymiešame cesto, ktoré vyvaľkáme a dáme do formy. Formu som vystlala papierom na pečenie.
- 2
Tvaroh, smotanu, nátierku, vajce vymiešame, pridáme hladkú múku, vanilkový, kryštálový a škoricový cukor a všetko do hladka vymixujeme.
- 3
Na cesto vylejeme tvarohovú plnku a dáme piecť na 170-180 stupňov asi 45 minút. Po upečení vypneme a pootvoríme rúru. Cheesecake necháme v rúre až kým nevychladne. Medzitým si spravíme ovocnú polevu. Černice dáme do hrnca, podlejeme vodou, pridáme citrónovú šťavu, kryštálový cukor a hladkú múku. Chvíľu povaríme, odstavíme a po miernom vychladnutí polejeme vychladnutý cheesecake. Potom dáme na 2-3 hodiny do chladničky. Dobrú chuť!:)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Chcem sa spytat, bez tvarohu by to nebol cheesecake?