Čím je teplejšie, tým viac ide na chuť niečo sviežejšie a tak som vyskladala tento zákusok.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
| 4 ks |
|
| 170 g |
|
| 5 PL |
|
| 2-3 PL |
|
| 100 g |
|
| 100 g |
|
| 1/2 bal. |
|
| 3 PL |
|
| Krém: | |
| 500 g |
|
| 500 ml |
|
| 3 ks |
|
| podľa potreby |
|
| 2 ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 pohár veľký bez kôstok |
|
| Poleva: | |
| 300 ml višňová |
|
| 200 ml |
|
| 2 ks |
|
| podľa potreby |
|
| Na ozdobu: | |
| 50 g (alebo od oka) |
|
| 50 g |
|
Postup
-
1
Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a pomaly zašľaháme do cesta. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 160°C približne 30 min, závisí od rúry.
-
2
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s 2 smeta-fixmi. Po častiach prišľaháme jemný tvaroh, vanilkový cukor a práškový podľa vášho gusta. Do hotovej zmesy pridáme podľa návodu pripravený želatínový stužovač. (pokiaľ by ste krém chceli pevnejší, treba dať 1 a pol balíčka)
-
3
Osobne najradšej mám tento tvaroh z LIDLu (500 g / 1,29 €) .
-
4
Korpus pokvapkáme šťavou z kompótu alebo rumom, natrieme tenkú vrstvu krému a naukladáme na polky pokrájané višne. Potom potrieme zvyšným krémom a dáme ztuhnúť do chladničky na 2-3 hod.
- 5
Zo Zlatých klasov, vody a višňovej šťavy uvaríme puding. Pokiaľ by sa vám šťava zdala málo sladká, môžete si ju dosladiť. Keď troška vychladne, natrieme ho na koláč.
- 6
Čokoládu rozpustíme s maslom a pofŕkame ňou vrch.
- 7
Koláčik sa dá spáchať s takmer akýmkoľvek ovocím. Možno povedať, že višne sa krájajú asi najhoršie, ale stojí to za to! :) Bon Appétit! ;)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 5









Diskusia k receptu