Tvarohovo-višňové rezy fotorecept

dzejsik - fotkadzejsik, 3. mája 2014
Tvarohovo-višňové rezy (fotorecept)
Foto: dzejsik

Čím je teplejšie, tým viac ide na chuť niečo sviežejšie a tak som vyskladala tento zákusok.

24
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks
170 g
5 PL
2-3 PL
100 g
100 g
1/2 bal.
3 PL
Krém:
500 g
500 ml
3 ks
podľa potreby
2 ks
1 ks
1 pohár veľký bez kôstok
Poleva:
300 ml višňová
200 ml
2 ks
podľa potreby
Na ozdobu:
50 g (alebo od oka)
50 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a pomaly zašľaháme do cesta. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 160°C približne 30 min, závisí od rúry.

    Tvarohovo-višňové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Smotanu na šľahanie vyšľaháme s 2 smeta-fixmi. Po častiach prišľaháme jemný tvaroh, vanilkový cukor a práškový podľa vášho gusta. Do hotovej zmesy pridáme podľa návodu pripravený želatínový stužovač. (pokiaľ by ste krém chceli pevnejší, treba dať 1 a pol balíčka)

    Tvarohovo-višňové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Osobne najradšej mám tento tvaroh z LIDLu (500 g / 1,29 €) .

    Tvarohovo-višňové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Korpus pokvapkáme šťavou z kompótu alebo rumom, natrieme tenkú vrstvu krému a naukladáme na polky pokrájané višne. Potom potrieme zvyšným krémom a dáme ztuhnúť do chladničky na 2-3 hod.

  5. 5

    Zo Zlatých klasov, vody a višňovej šťavy uvaríme puding. Pokiaľ by sa vám šťava zdala málo sladká, môžete si ju dosladiť. Keď troška vychladne, natrieme ho na koláč.

    Tvarohovo-višňové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Čokoládu rozpustíme s maslom a pofŕkame ňou vrch.

    Tvarohovo-višňové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Koláčik sa dá spáchať s takmer akýmkoľvek ovocím. Možno povedať, že višne sa krájajú asi najhoršie, ale stojí to za to! :) Bon Appétit! ;)

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Inšpirovala som sa vasim zakuskom, doplnila ho o tenku vrstvu dzemu na piskotu, plus vanilkovy krem, vas tvarohovy bol ochuteny postruhanou pomarancovou korou a hore uz len postruhana cokolada a veru, skvelo chutil. No vychadzala som z vaseho a recept chvalim a odporucam dalej.
verím, že ten tvarohový krém sa spolu s vanilkovým úžasne dopĺňali, som rada, že chutilo ... určite to s tou pomarančovou kôrou pri nejakej príležitosti vyskúšam ;)
@ anika663 myslím, že áno :) čo viem korpus z celej dávky sa pri torte dá rozkrojiť na 3 pekné časti, takže z polovičnej bude isto OK

Pridaj komentár k receptu: