Tvarohovo-višňové rezy (fotorecept)
Autor receptu: dzejsik
Čím je teplejšie, tým viac ide na chuť niečo sviežejšie a tak som vyskladala tento zákusok.
24 porcií |
30 minút príprava |
30 minút na 160 °C |
Postup
- Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme vodu, olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom. Z bielok vyšľaháme tuhý sneh a pomaly zašľaháme do cesta. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť do rúry vyhriatej na 160°C približne 30 min, závisí od rúry.
- Smotanu na šľahanie vyšľaháme s 2 smeta-fixmi. Po častiach prišľaháme jemný tvaroh, vanilkový cukor a práškový podľa vášho gusta. Do hotovej zmesy pridáme podľa návodu pripravený želatínový stužovač. (pokiaľ by ste krém chceli pevnejší, treba dať 1 a pol balíčka)
- Osobne najradšej mám tento tvaroh z LIDLu (500 g / 1,29 €) .
- Korpus pokvapkáme šťavou z kompótu alebo rumom, natrieme tenkú vrstvu krému a naukladáme na polky pokrájané višne. Potom potrieme zvyšným krémom a dáme ztuhnúť do chladničky na 2-3 hod.
- Zo Zlatých klasov, vody a višňovej šťavy uvaríme puding. Pokiaľ by sa vám šťava zdala málo sladká, môžete si ju dosladiť. Keď troška vychladne, natrieme ho na koláč.
- Čokoládu rozpustíme s maslom a pofŕkame ňou vrch.
- Koláčik sa dá spáchať s takmer akýmkoľvek ovocím. Možno povedať, že višne sa krájajú asi najhoršie, ale stojí to za to! :) Bon Appétit! ;)