Foto: danda3
Osviežujúca tortička na letné dni, najmä teraz, keď začína sezóna jahôd a nielen ich, aj iného výborného ovocia.
porcií
príprava
Postup
-
1
Najskôr zalejeme želatínu cca jedným dl vody a necháme napučať.
-
2
V troch dl mlieka si rozmiešame pudingové prášky, ostatné mlieko dáme variť spolu s cukrom, keď zovrie, pridáme pudingy rozmiešané v mlieku a uvaríme hustý puding. Do odstaveného pudingu pridáme napučanú želatínu a rozmiešame.
-
3
Keď je želatína rozpustená, pridáme tvaroh.
-
4
Vymiešame do hladka a dáme do vodného kúpeľa chladiť.
-
5
Medzitým si poukladáme piškóty do formy (26 cm).
-
6
Nachystáme si jahody, umyjeme ich a necháme odkvapkať.
-
7
Okraj torty môžeme, ale nemusíme vyložiť plátkami jahôd.
-
8
Do vychladnutého krému pridáme nakrájané jahody, množstvo je na vás, zľahka premiešame.
-
9
Krém dáme do formy a uhladíme.
-
10
Vrch tortičky ozdobíme zvyšnými jahodami.
-
11
A nakoniec polejeme červeným tortovým želé, pripraveným podľa návodu. Dáme chladiť minimálne na 4 hodiny, ja ju chystám na zajtra, takže dávam ju na celú noc, potom pridám foto rezu.
-
12
Tortička s čučoriedkami - dole dlhé piškóty, potom plnka, puding môže byť vanilkový, alebo smotanový, na plnke sú okrúhle piškóty a na nich je rozotretý jogurt alebo kyslá smotana zmiešaná s cukrom podľa chuti.
-
13
Jahodová tortička bez tortového želé.
-
14
A tu je sľúbený rez tortičky, je výborná!
-
15
Museli sme degustovať už pred obedom... :D:D:D
túto dobrotu spravím...
@robzle Určite sa to dám aj s upečenou piškótou, toto je taká rýchlejšie verzia, držím palce, nech sa vydarí!☺
Ďakujem Ti, @cesminaz za milý komentár, dúfam, že bude chutiť. Ja už robím takéto pochúťky, keď čakám návštevu, pre nás dvoch netreba.:-)