Tvarohovo - pudingová torta s jahodami

Autor receptu: danda3

Osviežujúca tortička na letné dni, najmä teraz, keď začína sezóna jahôd a nielen ich, aj iného výborného ovocia.

12 - 16
porcií
1 hodina minút
príprava

Postup

  1. Najskôr zalejeme želatínu cca jedným dl vody a necháme napučať.
  2. V troch dl mlieka si rozmiešame pudingové prášky, ostatné mlieko dáme variť spolu s cukrom, keď zovrie, pridáme pudingy rozmiešané v mlieku a uvaríme hustý puding. Do odstaveného pudingu pridáme napučanú želatínu a rozmiešame.
  3. Keď je želatína rozpustená, pridáme tvaroh.
  4. Vymiešame do hladka a dáme do vodného kúpeľa chladiť.
  5. Medzitým si poukladáme piškóty do formy (26 cm).
  6. Nachystáme si jahody, umyjeme ich a necháme odkvapkať.
  7. Okraj torty môžeme, ale nemusíme vyložiť plátkami jahôd.
  8. Do vychladnutého krému pridáme nakrájané jahody, množstvo je na vás, zľahka premiešame.
  9. Krém dáme do formy a uhladíme.
  10. Vrch tortičky ozdobíme zvyšnými jahodami.
  11. A nakoniec polejeme červeným tortovým želé, pripraveným podľa návodu. Dáme chladiť minimálne na 4 hodiny, ja ju chystám na zajtra, takže dávam ju na celú noc, potom pridám foto rezu.
  12. Tortička s čučoriedkami - dole dlhé piškóty, potom plnka, puding môže byť vanilkový, alebo smotanový, na plnke sú okrúhle piškóty a na nich je rozotretý jogurt alebo kyslá smotana zmiešaná s cukrom podľa chuti.
  13. Jahodová tortička bez tortového želé.
  14. A tu je sľúbený rez tortičky, je výborná!
  15. Museli sme degustovať už pred obedom... :D:D:D