Tvarohovo - pudingová torta s jahodami
Autor receptu: danda3
Osviežujúca tortička na letné dni, najmä teraz, keď začína sezóna jahôd a nielen ich, aj iného výborného ovocia.
12 - 16 porcií |
1 hodina minút príprava |
Postup
- Najskôr zalejeme želatínu cca jedným dl vody a necháme napučať.
- V troch dl mlieka si rozmiešame pudingové prášky, ostatné mlieko dáme variť spolu s cukrom, keď zovrie, pridáme pudingy rozmiešané v mlieku a uvaríme hustý puding. Do odstaveného pudingu pridáme napučanú želatínu a rozmiešame.
- Keď je želatína rozpustená, pridáme tvaroh.
- Vymiešame do hladka a dáme do vodného kúpeľa chladiť.
- Medzitým si poukladáme piškóty do formy (26 cm).
- Nachystáme si jahody, umyjeme ich a necháme odkvapkať.
- Okraj torty môžeme, ale nemusíme vyložiť plátkami jahôd.
- Do vychladnutého krému pridáme nakrájané jahody, množstvo je na vás, zľahka premiešame.
- Krém dáme do formy a uhladíme.
- Vrch tortičky ozdobíme zvyšnými jahodami.
- A nakoniec polejeme červeným tortovým želé, pripraveným podľa návodu. Dáme chladiť minimálne na 4 hodiny, ja ju chystám na zajtra, takže dávam ju na celú noc, potom pridám foto rezu.
- Tortička s čučoriedkami - dole dlhé piškóty, potom plnka, puding môže byť vanilkový, alebo smotanový, na plnke sú okrúhle piškóty a na nich je rozotretý jogurt alebo kyslá smotana zmiešaná s cukrom podľa chuti.
- Jahodová tortička bez tortového želé.
- A tu je sľúbený rez tortičky, je výborná!
- Museli sme degustovať už pred obedom... :D:D:D