Foto: miamia
Moje obľúbené trojvajíčkové cesto, tentokrát s tvarohovo-ovocnou plnkou a višňovým želé... :)
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
6 dcl |
|
5 dcl |
|
7 dcl |
|
2 dcl |
|
1/2 bal. |
|
Plnka: | |
750 g |
|
1 bal. |
|
70 g |
|
200 ml |
|
|
|
3 ks |
|
|
|
1 bal. |
|
5 PL |
|
Želé: | |
500 ml celkom z kompótu + voda |
|
2 PL |
|
2 bal. |
|
Postup
-
1
Celé vajcia dopenista vymiešame s cukrom, postupne pridáme zvyšné suroviny a vylejeme na vymastený a vymúčený plech. Pečieme cca 30 min. na 180 st. (elektr.rúra). Pokiaľ by sme chceli vyššie a nadýchanejšie cesto, môžeme bielky vyšľahať zvlášť a sneh potom zľahka zapracovať do cesta.
- 2
Na vychladnuté cesto rozložíme ovocie, podľa toho, čo máme doma (u mňa sa našlo kivi a višňový kompót. Šťavu z kompótu odložíme na prípravu želé. Ak jej je veľa, môžeme ňou korpus aj pokvapkať, bude šťavnatejší.
- 3
Vyšľaháme smotanu, pridáme tvaroh s práškovým cukrom a balíčkom vanilkového cukru a dobre vymiešame. Medzitým si v malom hrnci necháme nabobtnať práškovú želatínu v predpísanom množstve vody (u mňa to bolo 5 PL studenej vody). Po cca 10 min. ju zahrejeme (nevaríme), kým sa nerozpustí a prídáme k vyšľahanej zmesi. Vymiešame a pomerne rýchlo rozprestrieme na ovocie, posypeme hrozienkami a necháme v chlade stuhnúť. Ak by sme chceli mať ovocie zakryté hrubšou vrstvou tvarohovej zmesi, môžeme podľa potreby zvýšiť množstvo surovín na plnku.
- 4
Šťavu z kompótu doplníme vodou na 500 ml, pridáme cukor a dva balíčky tortového želé. Dobre rozmiešame a za stáleho miešania necháme na miernom ohni zovrieť. Po zovretí varíme asi 1 minútu. (Pozor na prácu so želatínou a želé - je v tom dosť rozdiel.)
- 5
Želé necháme mierne vychladnúť a rovnomerne nalejeme na tvarohovú plnku. Na pár hodín umiestnime do chladu. Pokrájame na rezy a podávame... :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@mesiar50 vďaka. :)
dúfam, že vám všetkým bude chutiť... :)