Tvarohovo-marhuľová torta

Autor receptu: niks

8
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a so zmäknutým maslom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
  2. Do tuhého snehu pridáme vymiešané žĺtky, polohrubú múku, kypriaci prášok do pečiva, maizenu a kakao. Spolu premiešame. Pripravené cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej tortovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme .
  3. Po upečení korpus necháme vychladnúť vo forme. Vychladnutý ho z formy vyberieme a vodorovne rozkrojíme na tri pláty.
  4. Plnka: Maslo vymiešame s práškovým cukrom a s tvarohom. Pridáme marhuľový lekvár, scedené marhule, vanilínový cukor a želatínu pripravenú podľa návodu. Spolu premiešame a rozmixujeme.
  5. Prvý plát vložíme späť do čistej formy a potrieme ho polovicou plnky. Tú prikryjeme druhým plátom, naň navrstvíme druhú polovicu plnky a prikryjeme ju tretím plátom. Takto naplnenú tortu odložíme do chladničky stuhnúť. Potom ju z formy vyberieme, potrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.