Tvarohovo-marhuľová torta
Autor receptu: niks
8 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup- Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a so zmäknutým maslom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
- Do tuhého snehu pridáme vymiešané žĺtky, polohrubú múku, kypriaci prášok do pečiva, maizenu a kakao. Spolu premiešame. Pripravené cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej okrúhlej tortovej formy. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme .
- Po upečení korpus necháme vychladnúť vo forme. Vychladnutý ho z formy vyberieme a vodorovne rozkrojíme na tri pláty.
- Plnka: Maslo vymiešame s práškovým cukrom a s tvarohom. Pridáme marhuľový lekvár, scedené marhule, vanilínový cukor a želatínu pripravenú podľa návodu. Spolu premiešame a rozmixujeme.
- Prvý plát vložíme späť do čistej formy a potrieme ho polovicou plnky. Tú prikryjeme druhým plátom, naň navrstvíme druhú polovicu plnky a prikryjeme ju tretím plátom. Takto naplnenú tortu odložíme do chladničky stuhnúť. Potom ju z formy vyberieme, potrieme vyšľahanou šľahačkou a ozdobíme nastrúhanou čokoládou.
|