Tvarohovo-mandľový zákusok (fotorecept)

Autor receptu: sonulienka

Chcela som si vyskúšať nový zákusok a neoľutovala som je výborný a tak sa chcem s Vami o recept podeliť možno aj Vám sa zapáči. Zvládne to každý aj začiatočník.

50 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny.
  2. Múku, vajcia, kryštálový cukor, maslo a prášok do pečiva spolu dobre zmiešame. Maslo musíme mať mäkké aby sa nám dobre pracovalo. Urobíme si ako takú mrveničku-nespoja sa nám suroviny. Keď to dobre spracujeme vysypeme to na plech ktorý sme si vystlali pečiacim papierom. Dobre to upravíme aby sme mali vyplnený plech.
  3. Takto je na plechu.
  4. Teraz si pripravíme plnku. Tvaroh, vajcia, práškový a vanilkový cukor, solamil a citrónovú koru postruhanú dobre vyšľaháme. Potom si vyšľaháme šľahačkovú smotanu a tú už len ručne jemne v miešame do plnky.
  5. Plnku rozotrieme na cesto na plnku rozsypeme mandľové lupienky a dáme piecť na 180 stupňov 40 minút.
  6. Ihneď po upečení posypeme škoricovým cukrom.
  7. No a tu sú posledné kúsky.