Tvarohovo-mandľový zákusok (fotorecept)
Autor receptu: sonulienka
Chcela som si vyskúšať nový zákusok a neoľutovala som je výborný a tak sa chcem s
Vami o recept podeliť možno aj Vám sa zapáči. Zvládne to každý aj začiatočník.
50 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny.
- Múku, vajcia, kryštálový cukor, maslo a prášok do pečiva spolu dobre zmiešame.
Maslo musíme mať mäkké aby sa nám dobre pracovalo. Urobíme si ako takú mrveničku-nespoja sa nám suroviny. Keď to dobre spracujeme vysypeme to na plech ktorý sme si vystlali pečiacim papierom. Dobre to upravíme aby sme mali vyplnený plech.
- Takto je na plechu.
- Teraz si pripravíme plnku.
Tvaroh, vajcia, práškový a vanilkový cukor, solamil a citrónovú koru postruhanú dobre vyšľaháme. Potom si vyšľaháme šľahačkovú smotanu a tú už len ručne jemne v miešame do plnky.
- Plnku rozotrieme na cesto na plnku rozsypeme mandľové lupienky a dáme piecť na 180 stupňov 40 minút.
- Ihneď po upečení posypeme škoricovým cukrom.
- No a tu sú posledné kúsky.