Tvarohovo-jablkový koláč (fotorecept)
	        Autor receptu: dorisa
	         
	        
	        Inšpiráciou mi bol recept, uverejenený na facebooku. 
| 		  
				  	  
				  	8 porcií  | 
				  	  
				  	40 minút príprava  | 
				  	  
				  	45 minút  na 170 °C  | 
Postup
- Suroviny na koláčik. 
 - Piškóty podrvíme, alebo nastrúhame, dáme do misky a zalejeme rozpusteným maslom.
 - Zmiešame, vytvorenú hmotu natlačíme na dno tortovej formy( s papierom na pečenie) a poriadne pritlačíme.
 - Očistíme si 4 jablká, nakrájame ich na kocôčky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
 - Dáme ich do suchého hrnca a dusíme cca 10 minút. Necháme vychladnúť.
 - pripravíme si tvarohovú plnku:  zmiešame tvaroh, cukor, pudingový prášok
 - Zo smotany  s pridaním vanilkového cukru ušľaháme elektrickým šľahačom šľahačku.
 - Tú zmiešame s tvarohom.
 - Do plnky potom pridáme aj vychladené jablkové kocôčky.
 - Zamiešame. Plnka je pripravená.
 - Plnku nanesieme rovnomerne na korpus z rozdrvených piškót.
 - Na vrch pokladieme jablkové lupienky, ktoré sme si pripravili z dvoch jabĺk. Vrch posypeme kryštálovým cukrom ( 1PL ) Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme cca 45 minút.
 - Pripravíme si karamel a to skaramelizovaním kryštálového cukru nasucho na panvici.Keď je koláčik upečený, tak ním celý polejeme.
 - Koláč necháme v chlade, plnka ztuhne a karamel zmäkne. Je čas ho nakrájať a podávať.
 - Dobrú chuť.