Tvarohovo-jablkový koláč (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Inšpiráciou mi bol recept, uverejenený na facebooku.
8 porcií |
40 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup
- Suroviny na koláčik.
- Piškóty podrvíme, alebo nastrúhame, dáme do misky a zalejeme rozpusteným maslom.
- Zmiešame, vytvorenú hmotu natlačíme na dno tortovej formy( s papierom na pečenie) a poriadne pritlačíme.
- Očistíme si 4 jablká, nakrájame ich na kocôčky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
- Dáme ich do suchého hrnca a dusíme cca 10 minút. Necháme vychladnúť.
- pripravíme si tvarohovú plnku: zmiešame tvaroh, cukor, pudingový prášok
- Zo smotany s pridaním vanilkového cukru ušľaháme elektrickým šľahačom šľahačku.
- Tú zmiešame s tvarohom.
- Do plnky potom pridáme aj vychladené jablkové kocôčky.
- Zamiešame. Plnka je pripravená.
- Plnku nanesieme rovnomerne na korpus z rozdrvených piškót.
- Na vrch pokladieme jablkové lupienky, ktoré sme si pripravili z dvoch jabĺk. Vrch posypeme kryštálovým cukrom ( 1PL ) Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme cca 45 minút.
- Pripravíme si karamel a to skaramelizovaním kryštálového cukru nasucho na panvici.Keď je koláčik upečený, tak ním celý polejeme.
- Koláč necháme v chlade, plnka ztuhne a karamel zmäkne. Je čas ho nakrájať a podávať.
- Dobrú chuť.