Tvarohovo-jablkový koláč (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Inšpiráciou mi bol recept, uverejenený na facebooku.

8
porcií
40 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Suroviny na koláčik.
  2. Piškóty podrvíme, alebo nastrúhame, dáme do misky a zalejeme rozpusteným maslom.
  3. Zmiešame, vytvorenú hmotu natlačíme na dno tortovej formy( s papierom na pečenie) a poriadne pritlačíme.
  4. Očistíme si 4 jablká, nakrájame ich na kocôčky. Pokvapkáme ich citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
  5. Dáme ich do suchého hrnca a dusíme cca 10 minút. Necháme vychladnúť.
  6. pripravíme si tvarohovú plnku: zmiešame tvaroh, cukor, pudingový prášok
  7. Zo smotany s pridaním vanilkového cukru ušľaháme elektrickým šľahačom šľahačku.
  8. Tú zmiešame s tvarohom.
  9. Do plnky potom pridáme aj vychladené jablkové kocôčky.
  10. Zamiešame. Plnka je pripravená.
  11. Plnku nanesieme rovnomerne na korpus z rozdrvených piškót.
  12. Na vrch pokladieme jablkové lupienky, ktoré sme si pripravili z dvoch jabĺk. Vrch posypeme kryštálovým cukrom ( 1PL ) Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov a pečieme cca 45 minút.
  13. Pripravíme si karamel a to skaramelizovaním kryštálového cukru nasucho na panvici.Keď je koláčik upečený, tak ním celý polejeme.
  14. Koláč necháme v chlade, plnka ztuhne a karamel zmäkne. Je čas ho nakrájať a podávať.
  15. Dobrú chuť.