Foto: hanee
Ľúbite v tvarohovom závine veľa veľa tvarohu a vždy vám popraská a vytečie? Som s ním "vykývala" .o))
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Toto vlastne ani nieje recept, len taký zlepšovák, pre menej šikovné gazdinky, ako som napríklad aj ja. Nech robím, čo robím, závin mi vždy praskne a tvarohová plnka vytečie. Kedze nie som zástancom zahustovania plnky maizenou, múkou, pudingom... ostala som pri veľkom množstve tvarohu, len som zmenila tvar koláča .o)
- 2
Už sme sa dopracovali k tomu, že raz týždenne napečiem chleba, roznych tvarov, druhov, posypov .o) Vacsinou mi ostane kúsok cesta.
- 3
Do zbytku kysnuteho cesta som na doske zapracovala kusok zmaknuteho masla a za vyzicku medu a rozdelila som ho na dve casti. Vyvalkala na asi pol centimetrovu hrubku, dala do okruhlej, maslom vymazanej formy aj po bokoch.
- 4
Plnku som pripravila zmiesanim vsetkych ingrediencii v miske a navrstvila na cesto do formy.
- 5
Na vrch som ulozila druhu cast rovnako vyvalkaneho cesta a nozom som spravila mriezku. Potrela som vrch len vodou a dala piect do predhriatej truby na 35 minut. Po vyklopení z formy "buchta vyzerala takto:
- 6
všetka plnka uspešne ostala namieste, a po rozkrojení vsetko pekne drzalo pokope. Vyborny, makucky, stavnaty tvarohovnik.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu