Tvarohovo čokoládový nezávin

Autor receptu: hanee

Ľúbite v tvarohovom závine veľa veľa tvarohu a vždy vám popraská a vytečie? Som s ním "vykývala" .o))

8
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Toto vlastne ani nieje recept, len taký zlepšovák, pre menej šikovné gazdinky, ako som napríklad aj ja. Nech robím, čo robím, závin mi vždy praskne a tvarohová plnka vytečie. Kedze nie som zástancom zahustovania plnky maizenou, múkou, pudingom... ostala som pri veľkom množstve tvarohu, len som zmenila tvar koláča .o)
  2. Už sme sa dopracovali k tomu, že raz týždenne napečiem chleba, roznych tvarov, druhov, posypov .o) Vacsinou mi ostane kúsok cesta.
  3. Do zbytku kysnuteho cesta som na doske zapracovala kusok zmaknuteho masla a za vyzicku medu a rozdelila som ho na dve casti. Vyvalkala na asi pol centimetrovu hrubku, dala do okruhlej, maslom vymazanej formy aj po bokoch.
  4. Plnku som pripravila zmiesanim vsetkych ingrediencii v miske a navrstvila na cesto do formy.
  5. Na vrch som ulozila druhu cast rovnako vyvalkaneho cesta a nozom som spravila mriezku. Potrela som vrch len vodou a dala piect do predhriatej truby na 35 minut. Po vyklopení z formy "buchta vyzerala takto:
  6. všetka plnka uspešne ostala namieste, a po rozkrojení vsetko pekne drzalo pokope. Vyborny, makucky, stavnaty tvarohovnik.