Variácie na šatôčky

tetrisss - fotkatetrisss, 18. februára 2012
Variácie na šatôčky
Foto: tetrisss

Minule ma napadol trochu iný spôsob úpravy cesta, aké používate na šatôčky, ako napr. lístkové, maslové, tvarohové, alebo iné. Ja som použila cesto, aj Zobraziť celý popisMinule ma napadol trochu iný spôsob úpravy cesta, aké používate na šatôčky, ako napr. lístkové, maslové, tvarohové, alebo iné. Ja som použila cesto, aj plnku z receptu môjho http://varecha.pravda.sk/recepty/tvarohove-satocky-s-jablkovou-plnkou/24568-recept.html. Moje deti skonštatovali, že konečne majú koláče kopec plnky a ešte navyše máte vyriešený problém z vytečením plnky :)

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

 podľa zvyku
 ľubovoľná




Postup

  1. 1

    Potrebujete mufinovú formu, najlepšie teflónovú, netreba nič vymazávať. Z cesta vykrojíte väčšie kolieska, najlepšie širokým pohárom a natlačíte ich jemne do formy. Mala som ešte od Vianoc zvyšok marcipánu ,ten som postrúhala a dala na spodok formy.

    Variácie na šatôčky - obrázok 1
  2. 2

    Na tento základ som dala dusené jablká, ale minule som použila tvaroh so žĺtkom, cukrom a hrozienkami, ale chystám sa aj na makovú plnku, alebo orieškovú. Je to bezva, lebo vždy je to iný chutný koláčik na zahryznutie.

    Variácie na šatôčky - obrázok 2
  3. 3

    Potom nájdite menší pohár a znovu vykrojíme koliesko, uložíme ho na spodok a mierne pritlačíme.

    Variácie na šatôčky - obrázok 3
  4. 4

    Porieme rozšľahaným vajcom a na vrch dáme polovicu orecha, alebo madľu.

    Variácie na šatôčky - obrázok 4
  5. 5

    Dáme na 200 st piecť na 20 minút. Hotové pocukrujeme. Tu som vám ešte dala inú variáciu, z cesta urobíme tenký valček a dáme miesto kolieska.

    Variácie na šatôčky - obrázok 5

Diskusia k receptu

bejgi
to je dobrý nápad, môže byť aj plnka na slano, napr. bryndzová, či špenátová... ;-)
salinka
Nad takýmto niečim som už rozmýšľala, ale nedotiahla som to do konca:-) Znova si mi to pripomenula a už aj s konečným riešením. Ďakujem veľmi pekne.
sovka62
Toto sa mi páči! mám už dokonca dva muffinové plechy, aby bolo dosť aj keď nás je viac, ale tie klasické olejové muffiny skoro vôbec nepečiem, lebo tu, na Vareche, sú také vychytávky (práve si pridala ďalšiu), žer ich musím vyskúšať. A keď vyskúšam, ostanem pri nich, lebo sú výborné.
Ďakujem.
sneica
to je super napad...ovela lepsi sposob ako klasicke...dakujem :)
ankad
Tu v Kanade a Amerike sa volaju "Tarts", plnene s ovocnymi plnkami vacsinou v lete. Najpopularnejsie su "Butter tarts" s hrozienkami a "Almond tarts", su vynikajuce. Recepty si mozete stiahnut z internetu pod tymito menami.
marienka44
@Tetrisss ,obr.3 -mensie koliesko ulozime na spodok...
Asi je tam omyl, ja si to predstavujem, ze mensim kolieskom zakryjeme vrch. -Neviem, ake cesto mam pouzit. Pre par kuskov /12 / nebudem robit cesto, jedine,ak mi nejake ostane z ineho pecenia. Aky druh cesta mam pouzit?
janger
To ti teda dobre napadlo. Toto bude novy trend :-).
tetrisss
marienka, ten spodok je myslena spodna cast kolacika, ja tam pisem, ze som pouzila tvarohove cesto a vyslo mi z neho 20 kuskov, takze ziadne zvysky, ide tam dost cesta.
helca103
pripájam sa a chválim nápad ako si poradiť s plnkou aby nevytiekla.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia