Tvarohovo - ananásový zákusok

Autor receptu: stacy77777

Troška improvizácie z toho, čo bolo doma po ruke, ale hlavne pre radosť dcérke, ktorá prišla na víkend domov...

25
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vymiešame si práškový cukor, vanilkový cukor a žĺtky do penista, pridáme vychladenú kávu, múku s kypriacim práškom a z bielkov vyšľahaný sneh. Cesto si rozdelíme na menšiu a väčšiu časť, do menšej primiešame kakao. Cesto rovnako rozdelíme na dva plechy, vystlané papierom na pečenie. Kakaovým cestom pofŕkame bledé, kávové cesto.Pečieme na 180stupňoch, cca 25minút.
  2. Jeden upečený vychladený plát cesta potrieme ľubovolným džemom.Vymiešame si maslo s práškovým cukrom, pridáme tvaroh a vymiešaný ztužovač za studena. Kandizovaný ananás necháme namočený v horúcej vode cca 10-15minút, zcedíme a nakrájame na drobné kúsky, pridáme do tvarohovej plnky.
  3. Polovicu tvarohovej plnky natrieme na plát s džemom, polovicu ananásového kompótu pokrájame na menšie kúsky a rozložíme na tvarohovú plnku. Jemne natrieme zvyšok plnky na rozložený ananás.
  4. Priložíme druhý plát cesta.
  5. Vyšľaháme si šľahačku s práškovým cukrom a ztužovačmi, natrieme na vrchný plát cesta asi polovicu šľahačky. Zvyšok dozdobíme, naznačíme si približne koľko kúskov bude zákuskov, na každý dáme šľahačku, kúsok ananásu a čokoládovú ozdobu.
  6. Prajem dobrú chuť!